Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS Čína zakáže cudzincom od soboty vstup do krajiny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Mark Schiefelbein)

PEKING - Čína v snahe spomaliť šírenie koronavírusu od soboty dočasne zakáže vstup do krajiny väčšine cudzincov vrátane tých, ktorí majú platné víza či povolenie na pobyt. Informovali o tom vo štvrtok agentúry AFP a AP s odvolaním sa na čínske ministerstvo zahraničných vecí.

"Pozastavenie (udeľovania víz) je dočasným opatrením, ktoré bola Čína nútená prijať vzhľadom na situáciu pandémie," uvádza sa vo vyhlásení ministerstva. Výnimku budú mať diplomatickí pracovníci. Občania iných štátov prichádzajúci do Číny za účelom "nevyhnutných ekonomických, obchodných, vedeckých či technologických aktivít alebo z  núdzových humanitárnych dôvodov" zároveň budú môcť naďalej žiadať o víza, dodalo ministerstvo. 

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V Číne doposiaľ zaznamenali 81.285 prípadov ochorenia COVID-19 a 3287 úmrtí. Počet nových prípadov nákazy však v posledných týždňoch rapídne poklesol. Väčšinu z nich už viac ako týždeň tvoria prípady privezené zo zahraničia. V krajine doteraz hlásili celkovo 541 takýchto "privezených" prípadov infekcie, pričom väčšinou išlo o Číňanov vracajúcich sa domov.

Viac o téme: CudzinciČínaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu