Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Jeden z posledných PRIESKUMOV pred voľbami je vonku! Prináša poriadne prekvapenia

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Jeden z posledných prieskumov je vonku. Agentúra Focus zverejnila výsledky prieskumu, podľa ktorého je na prvom mieste Smer. Najväčším prekvapením je druhé miesto, ktoré obsadilo hnutie OĽaNO. Matovič si polepšil o viac ako štyri percentá. Tretia je strana Mariana Kotlebu ĽSNS.

Prieskum agentúry Focus bol realizovaný v dňoch 6. až 12. februára na objednávku koalície PS/SPOLU. Voľby by stále vyhral Smer, no so ziskom 17 percent ide o zatiaľ najnižší výsledok, aký v prieskume zaznamenali a potvrdil sa tak ich klesajúci trend. Na druhe miesto sa vyšvihol Igor Matovič so svojím hnutím OĽaNO a stal sa lídrom opozície. 

Lídrom opozície je Matovič

Matovič tak potvrdil druhé miesto a získal by až 25 mandátov. Na treťom mieste je ĽSNS so ziskom niečo vyše 12 percent. Koalícia PS/SPOLU predbehla stranu Za ľudí a volilo by ju 9,3 percenta opýtaných. Kiskova strana získala o necelé percento menej. Hnutie Sme rodina si drží preferencie stabilne okolo ôsmich percent. 

Najväčším prekvapením je SNS

Nad hranicou zvoliteľnosti skončili strany SaS a KDH. Naopak najväčším prekvapením je strana SNS, ktorá prvýkrát skončila pod hranicou zvoliteľnosti a volilo by ich 4,4 percenta ľudí. Strana Most-Híd a Dobrá voľba Tomáša Druckera získali okolo štyroch percent. 

Z preferencií dlhodobo vyplýva, že súčasná koalícia by vládu nezostavila. Opozičné strany OĽaNO, PS/SPOLU, SaS, Za ľudí a KDH by bez hnutia Borisa Kollára získali 79 mandátov, čo by stačilo na zostavenie vlády. Hnutie Sme rodina by získalo 15 mandátov.

Jeden z posledných PRIESKUMOV
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Focus)

 

Viac o téme: Igor MatovičSmerOĽaNOPS/SPOLU
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu