Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Tragická smrť troch žien pri záchrane psíkov: Syn Katky spomína na jeden z posledných rozhovorov

Zosnulá Katka za zvieratká obetovala život. Zobraziť galériu (4)
Zosnulá Katka za zvieratká obetovala život. (Zdroj: Facebook/K.K.)

REVÚCA - Okrem tragickej havárie autobusu Slovenskom otriasla aj smrť troch žien, ktoré zachraňovali zvieratká z útulku v Revúcej. Strhla ich rozvodnená rieka Muránka a napriek obrovskej snahe sa nepodarilo zachrániť ani jednu z nich. Syn Katky adresoval mame pár dní po nešťastí úprimné slová.

Milovanej osobe poďakoval za všetko. "Viem, že nás čaká ešte veľa rozhovorov, ale musíme tomu dať teraz trochu času. Katka, Zuzka a Zdenka boli ženy, ktoré spájala láska k zvieratám. Obetovali ste im svoj čas, kedykoľvek nezištne podali pomocnú ruku. Dali ste im všetko a nakoniec pre nich obetovali i vlastné životy," uviedol prostredníctvom sociálnej siete.

Trojica žien z rožňavského útulku sa utopila minulý týždeň v rieke Muránka v Revúcej. Nebojácne dorazili na pomoc miestnemu útulku a keď sa už zdalo, že záchranná akcia je na konci, došlo k tragédii. Jedno z bezvládnych tiel našli hasiči už v osudnú noc v stredu. Neskôr záchranné zložky našli telá ďalších dvoch žien i auto za pomoci drona. Viac sa dočítate tu.

Jeden z posledných rozhovorov

Matejov odkaz ďalej prináša hlboké posolstvo. Napísal, že ľudia až príliš často zabúdajú na to, že sú len z mäsa a kostí. "Mami, pri jednom z našich posledných rozhovorov si mi povedala, že mám myslieť na to, že sa môže stať všetko. „Viem, mami“, odvetil som. Len som netušil, že to „všetko“ príde ani nie mesiac potom," dodal úprimne.

Matej venoval mame úprimné
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/K.K.)

Smutné udalosti - tragická nehoda autobusu aj nešťastie pri záchrane zvierat z útulku - spojili Slovákov, ktorí sa rozhodli pozostalým podať pomocnú ruku.

Po tragickej nehode autobusu smúti celé Slovensko, srdcervúce slová v mene obetí: Mama, prosím, neplač...

Na stránke ludialudom.sk zorganizovali zbierku. Cieľom je do 16. decembra vyzbierať 75-tisíc eur, ktoré po rovnakých čiastkach poputujú rodinám obetí. Do pondelka 18. novembra sa nazbieralo už takmer 59-tisíc eur. Stále však môžete pomôcť aj vy. Prispieť môžete na tomto odkaze.

Viac o téme: TragédiaútulokSmrťOdkaz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu