Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Učiteľka tanca (†26) ochorela, na druhý deň zomrela: FOTO Choroba pripomína chrípku, nakaziť sa môžete aj vy

Kelsey Davidsonová Zobraziť galériu (4)
Kelsey Davidsonová (Zdroj: Instagram/kelsey.radicalstep)

CHRISTCHURCH – Mladá učiteľka tanca zomrela tesne pred svojimi 27. narodeninami. Skonala náhle deň po tom, čo ochorela. Skolila ju meningitída. Ide o najrýchlejšie smrtiace ochorenie bakteriálneho pôvodu.

Kelsey Davidsonová bola plná života a elánu. Dvadsaťšesťročná Novozélanďanka sa totiž živila tancom, od roku 2012 mala vlastné tanečné štúdio Radical Step Dance Studio.

Kelsey Davidsonová milovala aj prírodu.
Zobraziť galériu (4)
Kelsey Davidsonová milovala aj prírodu.  (Zdroj: Instagram/kelsey.radicalstep)


Čítajte aj: Chlapček (†4) bol prvý deň v škôlke, v noci mu prišlo zle: Zomrel, varovanie pre touto PLIAGOU


26. septembra však náhle zomrela. Skolila ju zákerná meningitída deň po tom, čo ochorela, hoci jej lekári predpísali antibiotiká.

Kelsey Davidsonová
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram/kelsey.radicalstep)

Davidsonová vo svojom štúdiu učila jazzové, moderné, latinské a súčasné tanečné štýly. „Kelsey miluje prírodu a jej najväčšou vášňou je lyžovanie, ktoré ju privádza k objavovaniu jedinečných častí Nového Zélandu a exotických miest po celom svete. Jej choreografie sú poznačené jedinečným a rozmanitým štýlom moderného tanca,“ znie popis na jej webovej stránke. „Kelsey je úžasná učiteľka,“ napísal o nej v recenzii jeden zo zákazníkov. „Kelsey je talentovaná a inšpirujúca učiteľka,“ dodal ďalší.

Kelsey Davidsonová
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram/kelsey.radicalstep)

Ide o najrýchlejšie smrtiace ochorenie bakteriálneho pôvodu

Baktéria Neisseria meningitidis, ľudovo nazývaná meningokok, sa prenáša len medzi ľuďmi kvapôčkovou infekciou, teda kašľom, nádchou, bozkávaním a iným úzkym kontaktom. Je citlivá na slnečné svetlo, dezinfekčné prostriedky aj vysychanie, na vzduchu rýchlo hynie, avšak dobre znáša nízke teploty. Meningokok vyvoláva najmä hnisavé zápaly mozgových blán a meningokokovú sepsu - otravu krvi.

Zápal mozgových blán má v prvých hodinách príznaky, ktoré môžu signalizovať mnohé ochorenia, preto je ťažko rozpoznateľný. Vysokú horúčku s rýchlym nástupom sprevádza zimnica, nevoľnosť, vracanie a bolesti hlavy. Meningokoková infekcia sa v počiatočnom štádiu môže prejavovať aj podráždenosťou, únavou, bolesťami hrdla, nádchou, studenými končatinami, sťaženým dýchaním alebo abnormálnou farbou kože. Viac o meningitíde sa dočítate na portáli vysetrenie.sk.

Viac o téme: SmrťMeningitída
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu