Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VIDEO: Rana ako z dela! Munícia v ruskom vojenskom sklade, ktorý v pondelok explodoval, stále vybuchuje

(Zdroj: Life.ru/printscreen)

KRASNOJARSK - Masívny výbuch v ruskom vojenskom sklade streliva na Sibíri 5. augusta popoludní zranil najmenej osem ľudí a tisícky obyvateľov museli evakuovať. Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že pri výbuchu nábojov strelného prachu v blízkosti mesta Achinsk došlo k požiaru. Munícia však v tlejúcom ohni vybuchuje doteraz.

Úrady v pondelok  vyhlásili mimoriadny stav v regióne a nariadili evakuáciu obyvateľov niekoľkých okresov v Achinsku, ako aj miest a obcí do 20 km od skladu. Regionálny guvernér Alexander Uss uviedol, že na príkaz vlády bolo evakuovaných 6-tisíc ľudí. Tlačová agentúra TASS predtým citovala miestne úrady, podľa ktorých muselo svoje domovy opustiť 11-tisíc Rusov. Do 30 km od miesta explózie bola pozastavená letecká doprava. Videá uverejnené miestnymi obyvateľmi ukázali silné výbuchy, ktoré vysielali oblaky čierneho dymu vysoko do neba.

Americký týždenník Life teraz zverejnil videozáznam z procesu čistenia územia v blízkosti vojenských skladov pri Achinsku. Zábery z videa ukazujú, ako vojaci hľadajú nevybuchnuté náboje, v istej chvíli neďaleko nich exploduje časť munície. Ako vyhlásila armáda, munícia mohla byť v tlejúcom ohni, ktorý zapríčinil jej detonáciu.

Life neskôr informoval, že v oblasti Achinska bol zrušený núdzový režim a obyvatelia sa začali vracať do svojich domovov. Predbežnou príčinou nehody bol údajne ľudský faktor.

 

Viac o téme: RuskoVýbuch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu