Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Hororové momenty v Nigérii: Uniesli štyroch Turkov, bleskový zásah polície

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter.com/Crevo360)

LAGOS - V Nigérii zachránili štyroch Turkov, ktorých minulý týždeň uniesli v štáte Kwara na západe krajiny. Informuje o tom spravodajský portál BBC, ktorý sa odvoláva na políciu. Únoscovia požadovali za štyroch robotníkov výkupné milión dolárov. Polícia uviedla, že im však žiadne peniaze nevyplatili a Turkovia sa dostali na slobodu "bezpodmienečne".

Komisár polície v štáte Kwara Kayode Egbetokun pre BBC uviedol, že robotníkov našli v piatok v buši. Na záchrannej operácii sa podieľala štátna polícia, členovia miestnej občianskej sebaobrany a tím dôstojníkov z hlavného mesta Abuja. Podľa Egbetokuna pri záchrane pomohlo aj zadržanie troch únoscov pred záchrannou operáciou. "Tieto zatknutia vytvorili tlak na zostávajúcich členov gangu, aby tureckých rukojemníkov bezpodmienečne prepustili," vysvetlil komisár s tým, že po zvyšku gangu pátrajú.

Turci po prepustení absolvovali lekársku prehliadku. Turecký veľvyslanec v Nigérii Melih Ulueren vyjadril potešenie nad koncom tohto "utrpenia" a poďakoval sa všetkým, ktorí sa na operácii podieľali, uvádza spravodajský portál TRT.

Únosy za výkupné sú v Nigérii bežné, pričom sa často zameriavajú na cudzincov a verejne známych Nigérijčanov. Pred dvomi týždňami piráti pri pobreží Nigérie prepadli nákladnú loď a uniesli z nej 10 tureckých námorníkov. Ich osud je dosiaľ neznámy.

Viac o téme: ZáchranaúnosPolícia NigériaKwaraTurkovia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu