Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vojak (24) v Nemecku sa chcel schladiť v jazere: FOTO Pri skoku do vody sa stalo čosi strašné

Na tomto mieste došlo k nešťastiu. Zobraziť galériu (3)
Na tomto mieste došlo k nešťastiu. (Zdroj: Polizei Paderborn)

PADERBORN - V utorok večer došlo k vážnej nehode pri kúpaní v nemeckom jazere Habichtsee v Severnom Porýní-Vestfálsku. Britskému vojakovi sa totiž pri skoku zo stromu zamotala ruka do lana, ktoré sa využívalo ako húpačka a odtrhlo mu ju v oblasti predlaktia. Podľa polície z Paderbornu previezli mladíka na špecializovanú kliniku a nie je v ohrození života.

Mužovi (†31) sa topil syn: FOTO Definitívna obeta, smutný príbeh hrdinského otca

Ako informovala nemecká polícia na svojej webovej stránke, núdzové volanie bolo prijaté v utorok okolo 20.40 h. Na miesto boli vyslané všetky záchranné zložky. Priatelia zraneného zatiaľ vytiahli z vody a poskytli mu prvú pomoc.

Podľa doterajšieho vyšetrovania na strome viseli laná, ktoré slúžili ako húpačka na skákanie do jazera. Zároveň na strome boli pribité aj malé dosky, ktoré slúžili ako pomôcka, aby sa ľudia mohli dostať na strom. 

Vojak (24) v Nemecku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polizei Paderborn)

Keď mladý vojak skočil z výšky približne osem až desať metrov, zaplietla sa mu podľa svedkov ruka do lana a došlo k jej oddeleniu pri predlaktí. Potápačom sa končatinu podarilo vyloviť z jazera z hĺbky asi dva a pol metra.

Končatinu spolu so zraneným mladíkom previezla sanitka do kasární a odtiaľ bol vrtuľníkom letecky transportovaný na špeciálnu kliniku v Bochume. Podľa lekárov nie je v ohrození života.

Vojak (24) v Nemecku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polizei Paderborn)

Keďže mladík aj ostatní kamaráti, ktorí sa s ním kúpali, sú britskí vojaci, incidentom sa zaoberá aj vojenská polícia. Treba však pripomenúť, že kúpanie v jazere Habitchsee je zakázané. Pred nebezpečenstvom varuje niekoľko značiek.

Viac o téme: RukaLanoVojakJazeroSkok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu