Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Žena pred 23 rokmi podstúpila cisársky rez: Teraz s hrôzou zistila, čo jej počas neho vyparatili

Ezeta Gobeevaová Zobraziť galériu (2)
Ezeta Gobeevaová (Zdroj: profimedia.sk)

SEVERNÉ OSETSKO - Napriek tomu, že Ezeta Gobeevaová priviedla svoje dieťa na svet cisárskym rezom ešte pred 23 rokmi, tento zákrok jej neustále pripomínali bolesti v bruchu, ktoré sa v poslednom čase objavovali čoraz častejšie a intenzívnejšie. Až röntgenové vyšetrenie odhalilo príčinu. Lekári sú v šoku z toho, ako mohla viac ako dve desaťročia prežiť s kovovým predmetom v bruchu.

Šesťdesiatdvaročná Ezeta trpela dlhé roky bolesťami v brušnej oblasti. Prvé symptómy si všimla už v roku 1996 tesne po sekcii, lekári ju ale presviedčali o tom, že jej problémy sú spôsobené ochorením pečene. Kedykoľvek pociťovala žena zdravotné ťažkosti, vždy jej predpísali analgetiká. Lenže v poslednom období sa bolesť stupňovala, až sa stala neznesiteľnou. Doktori ju preto konečne poslali na röntgen.

VIDEO Muža (43) bolelo brucho, röntgen odhalil šokujúcu príčinu: Toto mu našli v bruchu

"Oznámili mi, že mám v bruchu chirurgickú svorku podobnú nožniciam. Bola som v šoku. Veď posledný chirurgický zákrok, ktorý som podstúpila, bol cisársky rez pred 23 rokmi. Toľké roky som trpela, a pritom mi mohli už dávno pomôcť," hovorí Ruska. 

Žena pred 23 rokmi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Gobeevaová teraz čaká na operáciu, počas ktorej jej majú cudzí predmet dlhý 15 cm. Podľa posledných informácií sa už prípadom zaoberá Ministerstvo zdravotníctva Severoosetskej republiky. "Vyšetrovanie stále nie je uzatvorené, na jeho priebeh dohliada samotný minister," uviedla hovorkyňa ministerstva Irina Abaevaová.  

Viac o téme: Cisársky rezPochybenie lekárov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu