Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Komunikácia medzi Šufliarskym a Kočnerom je na stole, etická komisia sa tým nezaoberala

Peter Šufliarsky
Peter Šufliarsky (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Komunikáciou bývalého prvého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho s obvineným a obžalovaným podnikateľom Mariánom Kočnerom sa Etická komisia prokuratúry zatiaľ nezaoberala.

"Po analýze a konzultácii s dozorovými prokurátormi Úradu špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry (ÚŠP GP) SR dospel generálny prokurátor Jaromír Čižnár k záveru, že aktuálne komunikácia Mariána Kočnera nielen vo vzťahu k prokurátorovi Petrovi Šufliarskemu je predmetom trestného konania, ktoré doposiaľ nie je ukončené. Vzhľadom na neverejnosť prípravného konania nie je možné zadovážené dôkazy poskytnúť neoprávneným subjektom mimo trestného konania," uviedla hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová.

Čižnár sa s komunikáciou ako nadriadený prokurátor mohol oboznámiť. Keďže komunikácia je predmetnom trestného konania, dôkazy sa nemôžu aktuálne poskytnúť členom etickej komisie, ktorí nie sú subjektom trestného konania. Šufliarsky sa vzdal funkcie po medializácii jeho komunikácie Marianom Kočnerom.

Zverejnil ju líder OĽaNO Igor Matovič, ktorý žiadal Šufliarskeho odchod. Šufliarsky následne potvrdil, že si písal s Marianom Kočnerom od januára do júla 2017. Svoje odpovede označil za prejav slušnosti a profesionality. Šufliarsky bol po svojej rezignácii na základe rozhodnutia Čižnára zaradený na odbor legislatívy a ústavného práva GP SR.

Viac o téme: Generálny prokurátorPeter ŠufliarskyMarián KočnerEtická komisia prokuratúry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu