Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Rusi pijú stále viac: Prednosť dávajú lacnejšiemu pivu a vodke

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

MOSKVA - V Rusku sa znížil počet ľudí, ktorí o sebe tvrdia, že nepijú alkoholické nápoje. Vyplýva to z prieskumu Všeruského centra na prieskum verejnej mienky (VCIOM), podľa ktorého alkohol nepije 33 percent respondentov. Vlani ich bolo 40 percent.

Asi 67 percent respondentov uviedlo, že alkohol pijú z času na čas; 18 percent opýtaných pije dva- alebo trikrát mesačne; ďalších 16 percent siahne po alkohole raz za mesiac a šesť percent respondentov niekoľkokrát do týždňa. Menej ako raz za mesiac pije alkohol 27 percent účastníkov prieskumu.

Sociológovia sa Rusov pýtali aj na iné nezdravé návyky. Ukázalo sa, že 29 percent respondentov fajčí, pričom 16 percent z nich vyfajčí denne aspoň jeden balíček cigariet. Devätnásť percent Rusov sa priznalo, že pred nejakým časom s fajčením skoncovali.

Ruský denník Novaja gazeta okrem toho informoval, že vyhľadávač tovarov na internete Rate&Good si dal vypracovať štúdiu, z ktorej vyplýva, že od začiatku roka v Rusku klesol dopyt po víne a drahom alkohole. Rusi radšej dávajú prednosť lacnejšiemu pivu a vodke.

Riaditeľ Rate&Good Roman Majster povedal, že tento rok prvýkrát nestúpol predaj šampanského pred 8. marcom, keď sa v Rusku pomerne bujaro slávi Medzinárodný deň žien. Doteraz tento sviatok, pokiaľ ide o spotrebu šampanského, končil zvyčajne na druhom mieste za Novým rokom. Majster dodal, že pokiaľ ide o predaj vodky, trvalo predstavuje asi desatinu z celkového objemu predaných alkoholických nápojov.

Viac o téme: PivoAlkoholPrieskumVodkaRuskoMoskva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu