Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Fanúšikovia sú v bezpečí! FOTO Policajtom pomáhajú v uliciach vojaci, pozreli sme sa na ich výzbroj

S policajtmi dohliadajú na bezproblémový priebeh majstrovstiev v hlavnom meste aj vojaci. Zobraziť galériu (3)
S policajtmi dohliadajú na bezproblémový priebeh majstrovstiev v hlavnom meste aj vojaci. (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Počas Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji treba dohliadať aj na poriadok v našich najväčších slovenských mestách. V okolí štadióna v hlavnom meste a v Košiciach preto hliadkujú policajti, ale aj vojaci.

Atmosféra pred zápasmi v okolí štadiónov a vo fanzónach je búrlivá, ľudia popíjajú a fotia sa oblečení v dresoch svojho tímu či s pomaľovanými tvárami. Aby si mohli užiť zápasy bez problémov, na všetko dohliada polícia a armáda. 

Aj počas prvého zápasu sa pred bratislavským štadiónom prechádzali a dohliadali na bezpečnosť všetkých fanúšikov policajti spolu s vojakmi. Tí u väčšiny vzbudzovali rešpekt, iní si s nimi robili fotografie. 

"Počas MS v ľadovom hokeji v Bratislave budú dopravní policajti zabezpečovať bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky v okolí zimného štadióna Ondreja Nepelu a fanzóny. Usmerňovať a regulovať dopravu budú na Trnavskej ceste, najmä na priechodoch pre chodcov. V prípade, ak si to bude vyžadovať dopravno-bezpečnostná situácia, bude pre individuálnu dopravu uzatvorená Trnavská cesta v úseku od Bajkalskej ulice po Trnavské mýto a od Jégého ulice," informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková. 

Policajná hovorkyňa o hliadkach pri štadióne

Vojaci so samopalmi

Vojaci a policajti sa snažia vzbudzovať rešpekt a zrejme sa im to aj darí, pretože bratislavskí policajti zatiaľ nezaznamenali žiadne závažné incidenty. 

"Môžeme konštatovať, že v prvé dni majstrovstiev sveta polícia nezaznamenala prípady závažných narušení verejného poriadku, ale ani iné formy trestnej činnosti, ktoré by súviseli s týmto športovým podujatím," informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. 

S policajtmi dohliadajú na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

"Pri zabezpečovaní verejného poriadku aktívne využívame súčinnosť formou zmiešaných hliadok, a to so strednou odbornou školou PZ v Pezinku, ale aj mimorezortnú spoluprácu, a to s ministerstvom obrany SR. Zmiešané hliadky využívame aj vo forme medzinárodnej spolupráce s príslušníkmi polícií okolitých krajín, a to konkrétne s Českou republikou a Rakúskom," dodal Szeiff. 

Príslušníci Ozbrojených síl SR sú počas hliadkovania v zmiešaných bezpečnostných hliadkach s príslušníkmi Policajného zboru SR vyzbrojení samopalom Sa-58V, alebo puškou útočnou 5,56mm BREN A1.

Policajti a vojaci hliadkujú počas Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji v Bratislave a Košiciach

"Do spoločných hliadok sú vyčleňovaní výhradne profesionálni vojaci, ktorí absolvovali spoločný výcvik s Policajným zborom SR, prípravu na výkon služieb v zmene vojenského útvaru (ide o formu prípravy profesionálnych vojakov), streleckú prípravu a boli poučení v zmysle platnej legislatívy," povedala hovorkyňa Ministerstva obrany Danka Capáková. 

S policajtmi dohliadajú na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

Samopal Sa-58 je útočná puška československej výroby, ktorá sa používa na ničenie živej sily a ľahko obrnených cieľov. Je to základná zbraň pechoty slovenskej armády a zbraň zálohy ozbrojených síl Českej republiky. Sa-58V je výsadkový so sklopnou ramennou opierkou. Vojaci majú oblečené nepriestrelné vesty. 

Viac o téme: HokejŠtadiónVojaciPolícia Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu