Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Polícia objasnila minuloročný výbuch bankomatu pri Zvolene, vinníci sú z Moldavska

Vyšetrovateľ už vzniesol obvinenie voči trom mužom
Vyšetrovateľ už vzniesol obvinenie voči trom mužom (Zdroj: polícia)

PLIEŠOVCE - Polícia objasnila minuloročné vlámanie do domu služieb v Pliešovciach v okrese Zvolen. Vtedy ešte neznáma osoba tam iniciovala výbuch bankomatu, ktorý bol zabudovaný v prednej stene budovy. Polícia napokon zistila, že previnilcami boli viacerí občania Moldavska.

"Banskobystrickí krajskí kriminalisti na prípade od tej doby pracovali. V prípade vykonali viacero procesných úkonov a preverovaní. V spolupráci s Interpolom, s políciou Moldavskej republiky, ale aj vďaka spolupráci s našimi policajnými pridelencami zo zahraničia, sa nám podarilo stotožniť osoby, ktoré sa na čine podieľali," uviedla banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Polícia zistila, že ide o občanov Moldavskej republiky. "V prípade už vyšetrovateľ vzniesol obvinenie trom mužom, občanom Moldavska a to zo zločinu krádeže a zločinu poškodzovania cudzej veci spáchaných formou spolupáchateľstva. V prípade obvinených ide o mužov, ktorí sa na území Slovenskej republiky dopustili viacerých skutkov," dodala hovorkyňa.

 

Viac o téme: VýbuchBankomatPliešovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu