Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Handra namiesto dámskych vložiek: Češka Tereza trpí v pakistanskom väzení, puká jej srdce

Tereza po vynesení rozsudku. Zobraziť galériu (5)
Tereza po vynesení rozsudku. (Zdroj: Profimedia)

ISLAMABAD – Tereza Hlůšková (22) by si mala v hrozných podmienkach pakistanského väzenia odpykať trest 8 rokov a 8 mesiacov za pašovanie takmer 9 kíl heroínu. V base sa nemá dobre a je úplne na dne. Pred pár dňami poslala svojmu advokátovi Asgharovi Dogarovi dlhý list, v ktorom ho prosí, aby sa intenzívne zaoberal jej prípadom.

Tereza Hlůšková, ktorú pred vyše rokom zadržali na pakistanskom letisku s deviatimi kilami heroínu, znáša život vo väzení veľmi ťažko. Už v minulosti sa sťažovala na zlé hygienické podmienky a pár mesiacov vo väzbe musela dokonca nosiť namiesto vložiek len handru! V pondelok napísala svojmu advokátovi dlhý list s tým, že je na dne a prosí ho, aby bol v jej prípade čo najaktívnejší. „Som taká smutná. Vo väzení už zostať nemôžem. Za mrežami mi pukne srdce,“ stálo v liste. „Slovami nedokážem popísať, čo cítim. Dúfam, že budete mať ohľad na moje city.“

Handra namiesto dámskych vložiek:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Profimedia)

Zatiaľ neprávoplatný rozsudok sudcu Šahzáda Razu, ktorý Terezu poslal na takmer deväť rokov do väzenia, Češku zdrvil. Potom uvažovala nad zmenou obhajcu a rokovala so skutočným expertom, advokátom Naveedom Khanom Afridim, ktorý sa špecializuje na drogovú kriminalitu. Ten si však zapýtal príliš vysokú čiastku.

Handra namiesto dámskych vložiek:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Getty Images)

Asghar Dogar naopak Tereze za svoje služby odpustil značnú sumu. Vďaka jej prípadu sa totiž mimoriadne zviditeľnil. Terezin prípad je v Pakistane výrazne medializovaný, každé pojednávanie súdu priťahuje veľkú pozornosť. Českej pašeráčke očividne neostalo nič iné, ako sa znovu obrátiť na Dogara. Tereza stále verí, že bude oslobodená a vráti sa späť do Česka k svojej rodine. To sa však zjavne nestane a pre pašeráčku bude veľkým víťazstvom, ak si bude môcť odpykať trest v českom väzení. Vzhľadom na to, že Česko nemá s Pakistanom uzavretú dohodu o vydávaní väzňov, to bude veľmi zložité.

Viac o téme: PašovanieVäzeniePakistanČeškaTereza Hlůšková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu