Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Najstarší Angličan (111) prezradil recept na svoju dlhovekosť: Tvoria ho DVE SLOVÁ

Bob Weighton Zobraziť galériu (2)
Bob Weighton (Zdroj: Youtube/Video Breakin)

ALTON - Bob Weighton, najstarší Angličan, prezradil tajomstvo, ako sa dožiť neuveriteľných 111 rokov. Narodil sa 29. marca 1908 a podľa jeho slov bol už niekoľkokrát tvárou v tvár smrti. "Mal som byť mŕtvy, ale som bojovník," prezradil. Aké je tajomstvo jeho dlhovekosti?

Bobova rada je na počudovanie veľmi jednoduchá; tak vysokého veku sa dožil vraj preto, lebo jednoducho "odmieta zomrieť".  "Mal som normálne choroby ako nachladnutie, chrípku, maláriu, dve alebo tri operácie. Mal som byť už mŕtvy, ale som bojovník," hovorí. 

Weighton nerád robí rozruch kvôli maličkostiam a aj to je podľa neho pravdepodobne dôvod, prečo sa dožil vysokého veku. Nemá rád pozornosť, zato sa ale rád stretáva s novými ľuďmi, najmä tými, ktorí videli svet a vedia, čo znamená byť človekom. Bob toho v živote videl a zažil veľmi veľa. Má tri deti, desať vnúčat a 25 pravnúčat. Len málokomu sa podarí dožiť tak veľkej rodiny. 

Tipy, ako sa dožiť dlhého veku: Ak sa nimi začnete riadiť, vaše zdravie sa radikálne zmení

V priebehu svojho dlhého života zaznamenal Weighton množstvo zmien, aj tých v cestovaní. "V roku 1933 som cestoval šesť týždňov loďou z Ďalekého východu do Hong Kongu, dnes to letecky trvá osem až deväť hodín," skonštatoval. Napriek tomu, že svet sa neprestajne mení, Bobovo životné poslanie ostáva rovnaké. "Ľudský kontakt je motívom môjho života," dodal s tým, že by si rád požil ešte dlhšie. 

Viac o téme: DlhovekosťBob weighton
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu