Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Dievčatko (†5) prišlo na návštevu k svojej babičke: Na poli sa stalo čosi desivé, smrtiaci útok

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NAI DILLÍ - Shrutika Thitová (5) prišla so svojou matkou Swati na návštevu k babičke v indickom štáte Maharashtra. Keď sa stará mama spolu s vnučkou vybrali v nedeľu popoludní na kukuričné pole v dedine Sakori, dievčatko bolo ešte plné života. Pomáhalo so zberom, no zrazu bolo počuť srdcervúci výkrik.

Mních (†35) išiel meditovať do lesa: Počkala si ho krutá smrť, našli zmrzačené telo

Hovorca dediny Vinod Modhave povedal, že po výkrikoch vnučky babička okamžite zalarmovala miestnych obyvateľov. "Leopard ju chytil za krk a odtiahol preč. Dedinčania na blízkych poliach hádzali na leoparda kamene. Pustil dieťa a utiekol," opísal incident hovorca.

Podľa Modhava sa v oblasti pohybujú tri alebo štyri leopardy. Shrutiku previezli do nemocnice v Manchare, ale po príchode bola prehlásená za mŕtvu.

Dievčatko (†5) prišlo na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Lesný strážca Prajot Palve pre Times of India uviedol, že šelmu chytili v piatok skoro ráno do pasce nainštalovanej po útoku. Dodal, že teraz počas noci vykonávajú hladky v obci a jej okolí ako preventívne opatrenie.

Shrutika bola druhým dieťaťom, ktoré v tomto roku zahynulo po útoku leoparda v oblasti okolo mesta Pune. Podľa Times of India dostane jej rodina obvyklú kompenzáciu vo výške približne 19 300 eur.

Viac o téme: PoleLeopardútok India
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu