Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nehoda pri Komárne otriasla celým Maďarskom: FOTO vyvoláva hrôzu! Sedem mŕtvych v ohnivom pekle

Hrozivá nehoda v Maďarsku si vyžiadala sedem životov. Zobraziť galériu (7)
Hrozivá nehoda v Maďarsku si vyžiadala sedem životov. (Zdroj: Facebook, blikk.hu, police.hu)

MAĎARSKO - Hrozivá bilancia! Tragická nehoda, ku ktorej došlo v nedeľu neďaleko severomaďarskej obce Mezőörs, ktorá sa nachádza necelých 50 kilometrov od Komárna, si vyžiadala sedem životov. Okrem šiestich dospelých zahynul aj deväťročný chlapec. Rodiny zosnulých sú zlomené, pre maďarské médiá sa však vyznali zo svojich pocitov.

Pri pohľade na obhorené vraky áut naskakujú zimomriavky. Strašnejšie však je, že v nich prišlo o život až sedem ľudí. Podľa zahraničných médií doslova uhoreli na smrť. Náraz bol tak silný, že jedno z áut okamžite vybuchlo, druhé začalo horieť.

Medzi obeťami bol aj deväťročný chlapec.
Zobraziť galériu (7)
Medzi obeťami bol aj deväťročný chlapec.  (Zdroj: Facebook, reprofoto/blikk.hu)

Fatálna chyba

Bola to pokojná cesta z nemocnice. V aute sa viezol 25-ročný Adam, jeho rodina a susedia. Medzi nimi aj deväťročný chlapec. Stačilo pár sekúnd a ocitli sa v zajatí havarovaného auta. Do cesty im totiž vletel Opel, ktorý viedol 28-ročný vodič. Stratil kontrolu nad vozidlom a kolízii už nebolo možné zabrániť. 

Dopravná nehoda v Maďarsku
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: police.hu)

Po jeho boku sedela len 19-ročná priateľka Ramona. Tú od vzťahu s ním rodina odhovárala, napokon však dvojicu čakal omnoho krutejší osud. Babička mladej ženy pre portál Blikk uviedla, že Ramonin priateľ jej nebol nikdy sympatický. "Ale miloval moju vnučku, o pár mesiacov sa plánovali zobrať," dodala so slzami v očiach.

Tragédia v Maďarsku: Pri dopravnej nehode zahynulo v horiacich autách sedem ľudí

Partnerka druhého vodiča ho doma čakala márne. "Ráno mi dal bozk na čelo, potom povedal, že bude doma do desiatej, ale už sa viac nevráti," povedala zlomene.

Plamene vydesili vodičov, cestu museli uzavrieť na niekoľko hodín.
Zobraziť galériu (7)
Plamene vydesili vodičov, cestu museli uzavrieť na niekoľko hodín.  (Zdroj: Facebook/pre 81-es és 13-as főút útinfó[baleset, trafi] - ‎Bogdán Imre)

Adam bol jediným živiteľom rodiny. Na pomoc pozostalým preto vznikla aj zbierka, do ktorej môžu prispieť tí, ktorí by chceli pomôcť.

Dopravná nehoda v Maďarsku
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: police.hu)

Maďarská polícia na svojej webstránke ešte 10. marca informovala, že na základe prvotných poznatkov vodič vozidla Opel stratil kontrolu nad autom pri predbiehaní a prešiel do protismeru. Nanešťastie v tej chvíli prechádzalo okolo Audi, v ktorom sedelo päť ľudí.

Udalosť skončila už spomínanou čelnou zrážkou. K nehode došlo v nedeľu dopoludnia na 57. kilometri štátnej cesty č. 81. Polícia daný úsek uzatvorila v celej šírke a odklonila premávku.

Volanie o pomoc nepočul

Pre portál Borsonline sa vyjadril aj Michael Braun, ktorého vodič vozidla Opel predbiehal len pár sekúnd predtým, ako sa čelne zrazil s oprotiidúcim Audi. Podľa jeho slov išiel veľmi rýchlo a vozidlo sa pre neho stalo neovládateľným. Michael chcel pomôcť, ale plamene mu to znemožňovali. Volanie o pomoc od posádok havarovaných áut už nepočul.

Viac o téme: NehodaMaďarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu