Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

FOTO Vrcholná drzosť mladíka (17): V Tornali zrazil motorkára, a to nie je všetko

Vodič zrazil motorkára a po nehode odišiel Zobraziť galériu (6)
Vodič zrazil motorkára a po nehode odišiel (Zdroj: KR PZ BB)

TORNAĽA - Polícia objasňuje dopravnú nehodu, ku ktorej došlo vo štvrtok krátko pred 15. hodinou na Mierovej ulici v meste Tornaľa. Vodič nedal prednosť motorkárovi, po kolízii mu navyše nepodal pomocnú ruku. Bez toho, aby sa presvedčil, či je v poriadku, z miesta udalosti ušiel. Na políciu však bol prikrátky.

Ako upresnila banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, šofér osobného motorového vozidla Škoda Fabia pri odbočovaní vľavo nedal prednosť oprotiidúcemu motocyklu. Ten viedol 42-ročný vodič z Tornale.

Zlý "kamarát" alkohol: Vodiči v Bratislavskom kraji sa posilnili, FOTO hrozivých nehôd

Aj napriek tomu, že motorkár začal prudko brzdiť, zrážke už nedokázal zabrániť. Narazil do pravej časti auta. Napokon skončil na zemi. "Utrpel zranenia s dobou liečenia do siedmich dní. Vodič auta následne z miesta dopravnej nehody odišiel," uviedla hovorkyňa.

Vodič zrazil motorkára a
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: KR PZ BB)

Vodič zrazil motorkára a
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: KR PZ BB)

Kolíziu však videli svedkovia, ktorí pomohli polícii v tom, aby auto a jeho nezodpovedného vodiča vypátrali. "Podľa majiteľa vozidla, 17-ročný vodič vozidlo viedol zo súhlasom vlastníka vozidla sám, bez prítomnosti dospelej osoby. Vlastníkovi vozidla bola za priestupok proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky udelená bloková pokuta," informovala Faltániová.

Porušil viaceré pravidlá

Ako vysvetlila hovorkyňa, mladý vodič viedol vozidlo bez prítomnosti osoby sediacej na mieste spolujazdca vedľa vodiča, ktorá je držiteľom vodičského oprávnenia skupiny B najmenej desať rokov a ktorú na tento účel zapísal orgán Policajného zboru do evidencie vodičov na žiadosť zákonného zástupcu.

Vodič zrazil motorkára a
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: KR PZ BB)

Okrem toho premiestnil motorové vozidlo a potom odišiel z miesta dopravnej nehody. "Za priestupky, ktorých sa v cestnej premávke dopustil, mu bol zadržaný vodičský preukaz a dopravná nehoda je v štádiu objasňovania. Škoda, ktorá na vozidlách vznikla, je odhadnutá na päťtisíc eur," znelo vo vyjadrení.

Viac o téme: NehodaMotorkárTornaľa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu