Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Zlý "kamarát" alkohol: Vodiči v Bratislavskom kraji sa posilnili, FOTO hrozivých nehôd

Jeden „vyletel“ z kruhového objazdu, druhý čelne narazil do stromu. Zobraziť galériu (2)
Jeden „vyletel“ z kruhového objazdu, druhý čelne narazil do stromu. (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Jeden vyletel z kruhového objazdu, druhý čelne narazil do stromu. Vodičom v Bratislavskom kraji, ktorí sa pred jazdou posilnili alkoholom, sa ich konanie jednoducho nevyplatilo. Mali však šťastie. Na svoju nezodpovednosť nedoplatili tým najdrahším, vlastnými životmi.

Krátko pred 20.40 v obci Dunajská Lužná 46-ročný vodič narazil do stromu. "Viedol vozidlo Ford Focus po Orechovej ulici v smere na Jánošíkovú ulicu, pričom pravdepodobne neprispôsobil jazdu svojim schopnostiam a s vozidlom zišiel mimo vozovku," informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Nebezpečné VIDEO z našich ciest: Vodič nechcel pri brzdení nabúrať, preletel na červenú

Stromu sa už šofér nedokázal vyhnúť. Napokon sa ukázalo, že si za volant sadol pod vplyvom alkoholu. A nešlo o jeden pohárik. "Vodičovi bola vykonanou dychovou skúškou nameraná hodnota 1,5 mg/l alkoholu v dychu, čo predstavuje hodnotu 3,12 promile," doplnil hovorca. Muž napokon skončil na ošetrení v jednej z nemocníc.

Jeden „vyletel“ z kruhového
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

"Veselo" bolo aj v hlavnom meste. Približne o 03.15 pri prechádzaní kruhovým objazdom od Podunajskej ulice v smere na Ráztočnú ulicu 27-ročný vodič pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, znelo vo vyjadrení hovorcu. Skončil mimo objazdu na chodníku.

FOTO Identita onanistu z bratislavskej MHD odhalená! Prekvapivé zistenie polície

"Tam poškodil zábradlie, dopravnú značku, ako aj dodatkovú dopravnú značku. Celková škoda spôsobená nehodou bola vyčíslená na cca 5.000 €," konkretizoval M. Szeiff. Pri nehode sa našťastie nikto nezranil. Vodič nafúkal 1,9 promile.

Jeden „vyletel“ z kruhového
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Polícia neustále upozorňuje na to, že alkohol, ani iné návykové látky, prípadne omamné a psychotropné látky, v žiadnom prípade za volant nepatria.

"Na Slovensku platí tzv. „ nulová tolerancia“ výšky hladiny alkoholu v dychu, respektíve v krvi u vodičov. Preto opäť apelujeme na vodičov, aby boli na cestách voči sebe, ako aj ďalším účastníkom cestnej premávky zodpovední a alkohol alebo iné návykové látky pred alebo počas jazdy za žiadnych okolností  nepožili," dodal na záver policajný hovorca.

Viac o téme: AlkoholNehodyPolícia Bratislavský kraj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu