Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Aj skúsených vyšetrovateľov mrazí v kostiach: Beštiálny vrah plavovlasého anjelika (†6) odsúdený

Alesha Zobraziť galériu (4)
Alesha (Zdroj: Facebook)

GLASGOW - Alesha McPhail sa tešila z prázdnin u starých rodičov, no namiesto zábavy na ňu striehla desivá nočná mora. Páchateľ jej únosu sa inšpiroval príbehom tzv. Slendermana, mimoriadne vysokého komiksového hrdinu podobného handrovej bábke, ktorý unášal deti a vraždil ich.

Najvyšší súd v škótskom Glasgowe v piatok uznal vinným z jej vraždy mladistvého útočníka Aarona Campbella.

Minulý rok v júli prišla šesťročná Alesha McPhail, plavovlasý anjelik na prázdniny k starým rodičom na škótsky ostrov Bute. Bývala s rozvedeným otcom a jeho partnerkou v dome starých rodičov a užívala si prázdniny. V jednu noc však z domu zmizla. Po márnom hľadaní otec ohlásil jej zmiznutie na polícii. Polícia čoskoro dievčatko našla v budove bývalého hotela. Dokaličené, dobité a znásilnené. Mŕtve.

Tu sa stal hrozný čin
Zobraziť galériu (4)
Tu sa stal hrozný čin  (Zdroj: YouTube)

V piatok sa konal súd s páchateľom hrozného činu. 16-ročný mladík bol obvinený z únosu dieťaťa, znásilnenia, mučenia a obzvlášť brutálnej vraždy. Tínedžer Aaron Campbell na pojednávaní s kamennou tvárou všetko poprel, vinu zvaľoval na družku Aleshinho otca, no súdu trvalo len tri hodiny, kým ho usvedčil a uznal vinným.

Pohreb plavovlasého anjelika
Zobraziť galériu (4)
Pohreb plavovlasého anjelika  (Zdroj: YouTube)

Mladistvý páchateľ uniesol vlani v júlovú noc Aleshu z jej postele v dome starých rodičov. Brutálne ju bil, mučil a znásilnil a „spôsobil jej smrť dlhodobým tlakom na tvár a hrudník“. Na jej tele našiel forenzný expert 117 rán. Mladík bol údajne posadnutý fiktívnou hororovou postavou Slendermana, dlhonohého a dlhorukého muža bez tváre, ktorý vraždil a tiež našepkával ľuďom, aby mučili a vraždili. Na internete sa objavil v roku 2009 a vytvoril ho Victor Surge, ktorého skutočné meno je Eric Knudsen.

„Aj skúsených vyšetrovateľov mrazilo v kostiach, keď si vyhľadali informácie o Slendermanovi,“ uviedla polícia pre denník The Sun. „Skutky tejto postavy a toho, čo sa stalo s Aleshou, boli ako okopírované.“

O Slendermanovi vznikol aj film
Zobraziť galériu (4)
O Slendermanovi vznikol aj film  (Zdroj: YouTube)

Mladík tiež hrával násilné videohry a polícia našla dôkazy, že pred vraždou hľadal údaje o Slendermanovi. V okolí ho poznali ako výtržníka holdujúceho alkoholu a drogám. Pred niekoľkými rokmi stiahol v bazéne pod vodu spolužiačku a takmer ju utopil.

Meno maloletého tínedžera súd zverejnil, pretože podľa predsedajúceho sudcu Lorda Matthewsa ide o „najpodlejší, najhorší zločin, o akom Najvyšší súd v Glasgowe kedy počul.“ Nebol však bezprecedentný. Pred niekoľkými rokmi vylákali tínedžerky Morgan Geyserová (12) a Anissa Weirová (12) spolužiačku Peyton Leutnerovú do lesa a tam ju 19-krát bodli nožom. Údajne ich na to naviedol Slenderman.


Hororový príbeh nemá konca: Školáčky vraj vraždili kvôli Slender Manovi, záhada ožíva


Tri roky po útoku sa Weierová priznala k pokusu o druhostupňovú vraždu. Morgan Geyserová bola odsúdená na 40 rokov väzenia, psychiatrické liečenie a pod ochranným dohľadom bude do svojich 53 rokov. Weierová tiež dostala 40 rokov a dlhodobú psychiatrickú liečbu.

Viac o téme: VraždaSlendermanAaron CampbellAlesha McPhail
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu