Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Hororový príbeh nemá konca: Školáčky vraj vraždili kvôli Slender Manovi, záhada ožíva

Obvinené dievčatá Zobraziť galériu (2)
Obvinené dievčatá (Zdroj: youtube/hbo)

WAUKESHA COUNTY - Príbeh Slender Mana, tajomnej paranormálnej postavy, znovu ožíva. A to kvôli dievčatám, ktoré sa pokúsili zabiť svoju kamarátku, vraj kvôli tomu, že ním boli posadnuté. O tomto fenoméne bol dokonca nakrútený aj film.

Slender Man vraj existuje už po stáročia. Je to nadprirodzená postava, ktorá vyzerá ako vysoký muž bez tváre oblečený v čiernom s dlhými rukami pripomínajúcimi chápadlá. Objavuje sa po celom svete, od Ázie až po Ameriku. 

Hororový príbeh nemá konca:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: why-not.blog.c)

V roku 2014 vraj posadol dve dievčatá z amerického štátu Wisconsin, ktoré v snahe udržať si jeho náklonnosť mu chceli priniesť obetu. Tou mala byť ich spolužiačka Payton Leutnerová. Anissa Weierová a Morgan Geyserová plánovali jej vraždu niekoľko mesiacov. V tom čase mali obe len dvanásť rokov. Dievčinu vylákali do lesov a tam ju opakovane bodali, celkovo jej zasadili až devätnásť bodných rán. Obeť prežila a svoje spolužiačky usvedčila. 

Weierová (vpravo) a Geyserová
Zobraziť galériu (2)
Weierová (vpravo) a Geyserová  (Zdroj: youtube/hbo)

Polícia Wierovú a Geyserovú obvinila z úmyselného zabitia prvého stupňa. Obvinené pred pár dňami požiadali súd, aby boli súdené každá zvlášť. Podľa ich obhajcov by totiž spoločný súd mohol zmiasť porotu. Morgan je momentálne hospitalizovaná v štátnej nemocnici, kde sa lieči na schizofréniu. Duševná choroba bola diagnostikovaná aj Anisse. 

O prípade bol natočený aj dokument, ktorý mal premiéru na televízii HBO v marci tohto roka. V jeho centre sa ocitá samotný incident, ale poukazuje aj na najtemnejšie zákutia internetu, ktoré ovplyvňujú myslenie a vnímanie detí. 

Viac o téme: VraždaSlendermanAnissa weierMorgan geyser
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu