Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Voči mladým vodičom budeme nekompromisní, hlása polícia: Štatistiky hovoria za všetko

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - V roku 2018 smrteľné dopravné nehody spôsobilo množstvo mladých vodičov, uviedla v stredu polícia na sociálnej sieti. Zároveň bolo avizované, že voči šoférom - začiatočníkom budú presadzovať prísnejšie tresty.

"Zo všetkých vinníkov je až 26 % v kategórii, keď nemajú vodičák viac ako 5 rokov," upozornila polícia v príspevku. Ako ďalej podotkli, v rámci všetkých vodičov na Slovensku pritom spadá do najmladšej kategórie ani nie 12 percent z nich. "Čo len podčiarkuje ich obrovský podiel na nehodách," poznamenali zástupcovia zákona.

Mapa smrteľných nehôd na Slovensku za rok 2018: Polícia prezradila, ktorý deň bol najtragickejší

Práve z tohto dôvodu plánuje polícia presadzovať prísnejšie trestanie vodičov počas prvých dvoch rokov držania vodičského oprávnenia. 

Mnohé nehody nemuseli skončiť smrťou, ak by vodiči nepreceňovali svoje schopnosti.
Zobraziť galériu (2)
Mnohé nehody nemuseli skončiť smrťou, ak by vodiči nepreceňovali svoje schopnosti.  (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Ministerstvo avizuje zmeny na cestách: Neskúsení vodiči pod drobnohľadom, Saková prezradila detaily

Pripravovaná novela zákona o cestnej premávke, ktorú avizovalo Ministerstvo vnútra SR, má priniesť viacero zmien. Pokuta za používanie mobilu za volantom sa má zvýšiť z 50 na 100 eur, v súvislosti s toleranciou alkoholu v dychu cyklistov sa spresňuje definícia územia, na ktorom uvedená tolerancia platí. Ďalšou navrhovanou zmenou je napríklad aj vypustenie pevne daných najvyšších dovolených rýchlostí v závislosti od vzdialenosti od železničného priecestia. V pláne je aj nový druh pokuty

Viac o téme: NehodyPolícia ŠtatistikyMladí vodiči
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu