Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

FOTO Pozadie streľby vo Viedni odhalené: Zastrelili balkánskeho gangstra

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook, archív)

VIEDEŇ – Včerajšia streľba v centre Viedne bola atentátom, ktorý súvisel s vojnou gangov. Mŕtvy muž bol gangster z Čiernej Hory, zabil ho zrejme nájomný vrah z druhého čiernohorskému gangu.

Streľba vo Viedni bola zrejme vybavovaním si účtov čiernohorských kriminálnych gangov. Pri streľbe na trochu mužov v centre mesta prišiel v piatok o život jeden človek a ďalší utrpel vážne zranenia. Tento incident bol zrejme pokračovaním vojny medzi čiernohorskými zločineckými organizáciami, píše Krone.

FOTO Pozadie streľby vo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Vladimir Roganović)

Mŕtvy by mal byť Vladimir Roganović (31), prezývaný čiernohorský Corleone, ktorý bol členom obávaného kavačského gangu, nazývaného podľa obce Kavać pri Kotore. Zranený bol Stefan Vilotijević, tiež známy z kriminálneho prostredia. Roganović si odpykával trest za bombové útoky v Čiernej Hore do 7. decembra, potom odišiel do zahraničia.

FOTO Pozadie streľby vo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Vladimir Roganović)

Útok sa odohral pre viedenskou reštauráciou Figlmüller. Útočník, ktorý čakal vonku na trojicu mužov v reštaurácii, zasiahol dvoch mužov niekoľkými strelami do hlavy a ušiel pripraveným čiernym mercedesom. Tretí muž je vypočúvaný políciou. Na obete vypálil päť až desať rán. Páchateľ je stále na úteku.  

Zaujímavosťou je, že česká polícia uviedla, že v stredu zadržala vodcu kavaćského klanu Slobodana Kaśćelana (55), ktorého hľadal aj Interpol.

Už 2 roky trvá krvavý likvidačný konflikt kavaćského klanu s śkaljarským klanom. Śkaljarský klan pochádza z mestečka Śkaljari, taktiež ležiaceho pri Kotore. Oba gangy spolupracovali do roku 2016 pri pašovaní drog. Vojna gangov vznikla kvôli tomu, že jedna skupina prebrala tej druhej zásielku kokaínu v hodnote 200 000 euro. V tejto vojne zomrelo už množstvo ľudí. V roku 2016 počas jedného mesiaca bolo zabitých 8 ľudí a štyria boli ťažko zranení. Konflikt so rozšíril do ďalších krajín, prestrelky boli napr. v Belehrade alebo Valencií. Dohromady zomrelo už 40 ľudí.   

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu