Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nešťastný zásah leteckých záchranárov: FOTO Išli po ťažko zraneného muža, stroju sa rozlámali vrtule

V Starej Huti havaroval vrtuľník záchranárov. Zobraziť galériu (6)
V Starej Huti havaroval vrtuľník záchranárov. (Zdroj: Reprofoto/Novinky.cz)

STARÁ HUŤ – Pilot z dosiaľ nezistených príčin zavadil vrtuľou o kovovú konštrukciu na futbalovom ihrisku v českej Starej Huti, kde pristával a došlo k poškodeniu vrtuľníka. Podľa hovorkyne policajného prezídia bol pilot veľmi skúsený, lebo v leteckej službe lieta dlhšie ako tridsať rokov.

Nehodová udalosť sa stala v sobotu v skorých ranných hodinách v dedinke Stará Huť, neďaleko Dobříša na Příbrame. Išlo o vrtuľník Krištof 01 Leteckej záchrannej služby v Česku (ďalej len LZS), ktorý prevádzkuje polícia. Podľa informácií novinky.cz, stroj letel k prípadu muža zrazeného vlakom.

V Starej Huti havaroval
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/Policie České republiky)

Napriek tomu, že vrtuľník po nehode vyzerá naozaj hrozivo, jeho posádka vyviazla bez zranení. „Pred piatou hodinou rannou došlo pri pristávaní k havárii policajného vrtuľníka, respektíve vrtuľníka LZS, kedy pilot so strojom zavadil chvostom o kovovú konštrukciu na futbalovom ihrisku. Stroj havaroval, je poškodený, vznikla na ňom značná škoda. Celá posádka, teda dvaja piloti, lekár LZS a záchranár, vyviazla bez zranení,“ priblížila hovorkyňa policajného prezídia Eva Kropáčová.

V Starej Huti havaroval
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Reprofoto/Novinky.cz)

Ťažko zraneného muža vo veku 45 rokov, ktorého zrazil vlak, previezla do nemocnice sanitka. „Utrpel stratové poranenia v oblasti nôh, vážne zranenia hlavy, záchranári ho pripojili k umelej pľúcnej ventilácii a vzhľadom k nehode vrtuľníka ho previezli sanitkou do motolskej nemocnice,“ informovala hovorkyňa záchrannej služby Petra Effenbegerová.

V Starej Huti havaroval
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/Policie České republiky)

Viac o téme: NehodaVrtuľník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu