Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zmeny vo vedení NAKA: Hraško na poste riaditeľa končí, nahradí ho tento muž

Peter Hraško na poste riaditeľa NAKA končí. Zobraziť galériu (3)
Peter Hraško na poste riaditeľa NAKA končí. (Zdroj: FOTO TASR - Pavel Neubauer, pixabay.com)

BRATISLAVA - Peter Hraško, súčasný riaditeľ NAKA, si podal tento týždeň žiadosť o uvoľnenie zo služobného pomeru. Odchádza do civilu. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti s tým, že prezident Policajného zboru Milan Lučanský žiadosť akceptoval. Dohodli sa, že Hraško skončí k 31. decembru 2018.

Vedenie prevezme do svojich rúk terajší zástupca riaditeľa NAKA Patrik Jurík. Na poste však bude pôsobiť iba dočasne. Nového riaditeľa elitnej polície si totiž vyberie až nový prezident Policajného zboru.

Vládlo napätie

Ešte koncom novembra Lučanský začal disciplinárne konanie voči Hraškovi. Dôvodom bol postup vyšetrovania v prípade anonymného trestného oznámenia na organizátorov Za slušné Slovensko. „Zo záverov analýzy vyplývajú viaceré pochybenia po prijatí anonymného trestného oznámenia v súvislosti s iniciatívou Za slušné Slovensko," uviedol vtedy Lučanský s tým, že ďalšie opatrenia prijme po ukončení disciplinárneho konania.

Milan Lučanský po nástupe
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Diana Černáková, TASR/Pavel Neubauer )

Hraško sa v tom čase k situácii nevyjadril. "Možno príde čas, kedy bude vhodné to komentovať, ale teraz nie," povedal v telefonickom rozhovore pre televíziu Markíza. Neskôr policajný šéf vysvetlil, že aj keď disciplinárne konanie ešte neskončilo, s Hraškom uzavrel dohodu o jeho budúcom pôsobení v Policajnom zbore.

PRÁVE TERAZ Vojna policajtov: Lučanský začal disciplinárku voči šéfovi NAKA Hraškovi

Anonymné trestné oznámenie prišlo 10. septembra 2018 a bolo adresované priamo na riaditeľa NAKA Petra Hraška. Organizátori iniciatívy Za slušné Slovensko mali podľa anonymu pripravovať štátny prevrat, financovať ich mal George Soros. Niekoľkých krátko nato vypočúvala NAKA, žiadali od nich aj výpisy z účtov. Viac sa dočítate TU.

Viac o téme: ZmenyRiaditeľNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu