Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Trump sa aj napriek odrieknutiu na summite G20 nakrátko stretol s Putinom

Na snímke vľavo americký prezident Donald Trump a vpravo ruský prezident Vladimir Putin si podávajú ruky
Na snímke vľavo americký prezident Donald Trump a vpravo ruský prezident Vladimir Putin si podávajú ruky (Zdroj: TASR/Jussi Nukari/Lehtikuva via AP)

BUENOS AIRES - Prezidenti USA a Ruska Donald Trump a Vladimir Putin sa nakrátko stretli na summite skupiny G20 v Buenos Aires. Bez ďalších podrobností o tom v sobotu podľa agentúry Reuters informoval Putinov poradca pre zahraničnú politiku Jurij Ušakov.

Kedy sa Trump a Putin najbližšie stretnú Ušakov nevedel povedať. Ušakov tiež uviedol, že počas vrcholnej schôdzky sa stretol s poradcom Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Johnom Boltonom a že USA a Rusko sú pripravené pokračovať v kontaktoch. Stretnutie oboch prezidentov neskôr potvrdil aj hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. "Áno, bol tam krátky kontakt," cituje Peskova agentúra Interfax.

Peskov nemal informácie o tom, či sa Putin stretol aj s britskou premiérkou Theresou Mayovou. Novinárom odporučil, aby sa na to ruského prezidenta opýtali tlačovej konferencii. Trump pritom pôvodne avizoval, že kvôli minulotýždňovému incidentu v Kerčskom prielive medzi loďami ruského a ukrajinského námorníctva zrušil plánované stretnutie s Putinom na summite G20. Už v Argentíne však americký prezident oznámil, že je  pripravený stretnúť sa s Putinom "vo vhodnom čase".​

Viac o téme: StretnutieDonald TrumpVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu