Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Budova, v ktorej zavraždili bratislavského mafiána, je dnes v rukách Kočnerovej spoločníčky

Bratislavské mraziarne
Bratislavské mraziarne (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - V roku 1999 v nich prišiel o život veľkopodnikateľ Peter Steinhübel, ktorého zastrelili. Dnes v nich figuruje žena blízka Marianovi Kočnerovi, ktorý je momentálne väzobne stíhaný a obvinený v kauze falšovania zmeniek. Reč je o Bratislavských mraziarňach.

Peter Steinhübel patril medzi výrazné postavy bratislavského podsvetia v 90. rokoch. O život prišiel ako 34-ročný, v Bratislavských mraziarňach. Zastrelený bol jediným výstrelom a jeho vrah nie je doteraz známy. O jeho život sa však pokúsili niekoľkokrát a vždy vyviazol len o chlp. 

Kontroverzný podnikateľ získal kapitál v roku 1991, keď obchodoval so striebrom. Neskôr kšeftoval s pozemkami, kúpil pezinský autoservis a Bratislavské mraziarne. Práve v nich prišiel o život. Keď vystupoval z auta, zasiahol ho neznámy ostreľovač a trafil trhavou strelou do boku. Zraneniam nakoniec podľahol. 

Kočner v pozadí

Bratislavské mraziarne, ktoré vlastnil Steinhübel, vystupujú ako spoločníci vo firme ICE BERG SLOVAKIA s.r.o. Medzi konateľmi sa nachádza aj Anna Ježová, spolupracovníčka kontroverzného podnikateľa Mariana Kočnera. Ježová s Kočnerom vlastnia RESIDENCE HOTEL & CLUB, s.r.o.. 

Kočner je momentálne väzobne stíhaný a obvinený v kauze falšovania zmeniek. Špekuluje sa aj o tom, že práve kontroverzný podnikateľ bol objednávateľom vraždy novinára Jána Kuciaka. Označiť ho mal jeden z obvinených Zoltán Andruskó. 

Kočner má byť aj krstným otcom dcéry Aleny Zsuzsovej, ktorá je rovnako obvinená z objednania vraždy Jának Kuciaka. Alena mala byť podľa medializovaných informácií Kočnerova milenka a jej úloha bola získavať informácie o vysokopostavených politikoch a iných. Jedným z nich bol aj Boris Kollár, ktorý komunikáciu s Alenou nepoprel. 

Podľa dokumentov, ktoré získal denník SME, boli Steinhübelovými najbližšími pomocníkmi a kumpánmi (dokument ich nazýva „poskokmi“) – Roman Deák, Boris Kollár a Ján Daniš. Spojivom medzi nimi mohli byť zisky z veksláctva. Zaujímavosťou je, že Boris Kollár je spoločníkom vo firme ICE BERG PROJECT s. r. o., ktorá má veľmi podobný názov s firmou, ktorú vlastní Ježová. 

Viac o téme: PodnikateľPeter Steinhübel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu