Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Nočná jazda sa poriadne zvrhla: FOTO Opitý mladík zišiel autom z cesty, skončil medzi hrobmi

Auto zastavilo až na jednom z hrobov. Zobraziť galériu (2)
Auto zastavilo až na jednom z hrobov. (Zdroj: KR PZ Prešov)

SENIAKOVCE - Mladík (18) zavítal na cintorín po svojom. Pred jazdou autom sa poriadne posilnil alkoholom, nezvládol riadenie a po náraze sa ocitol medzi hrobmi. Udalosť sa odohrala v nočných hodinách a našťastie sa nikomu nič nestalo. Škodu však predbežne vyčíslili na tisíc eur. Len 18-ročného Košičana po incidente zadržali a skončil v cele policajného zaistenia.

Kuriózna nehoda sa odohrala v nedeľu v čase medzi 3:00 a 3:15 hod. v noci. Ako informoval prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik, mladý Košičan viedol auto po ceste I/20 v smere od Košíc do Prešova.

Auto zastavilo až na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: KR PZ Prešov)

"Na križovatke s miestnou komunikáciou vedúcou k obci Seniakovce sa pravdepodobne plne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke, následkom čoho zišiel z cesty a narazil do oplotenia cintorína obce Seniakovce," uviedol Džobanik.

Oplotenie však nevydržalo. Auto ho prerazilo, a zastavilo až na jednom z hrobov. Betónové ohraničenie hrobu pod vplyvom nárazu prasklo. 

Auto zastavilo až na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: KR PZ Prešov)

Opojený alkoholom

Napokon sa ukázalo, že vodič si pred jazdou vypil. Policajti mu pri dychovej skúške namerali 1,46 promile alkoholu. Ako ďalej dodal Daniel Džobanik, pri nehode sa nik nezranil. Mladík bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia. Prešovskí dopravní policajti ho obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

O incidente informovala polícia aj na sociálnej sieti a vtipné reakcie na seba nenechali dlho čakať. Mohol za to komentár polície, že škoda na hrobe je vo výške 1000 eur. "Škoda na hrobe, doslovne!" poznamenal jeden z komentujúcich. Mladík totiž sedel za volantom Škody Fabia.

Ako jazdiť na Dušičky?

Polícia na sociálnej sieti apelovala na verejnosť, že pozor si treba dávať aj počas sviatkov. Či už na cestách alebo pred zlodejmi, ktorí úradujú aj na miestach posledného odpočinku.

Čo radí polícia?

  • vodiči by mali myslieť na dostatočnú časovú rezervu, aby všetko stihli bez stresu
  • v aute je potrebné sa pripútať a vyžadovať to aj od svojich spolucestujúcich
  • pri jazde autom buďte opatrní a predvídajte
  • počas sviatkov zvýšte pozornosť pri vedení vozidla - na cestách sú totiž aj vodiči, ktorí jazdia zriedkavejšie
  • ak cintorín nemáte ďaleko od domova a chcete sa vyhnúť stresu pri parkovaní, zvážte cestu pešo či mestskou hromadnou dopravou
  • alkohol za volantom je neprípustný
  • riaďte sa pokynmi policajtov
  • ak ste chodec, zviditeľnite sa reflexnými prvkami

Viac o téme: NehodaAutoCintorín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu