Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Erik Hilár Lakatošovie: Priznal sa! Zbil troch ľudí!

Kontroverzný víťaz reality šou VyVolení Erik Hilár Lakatošovie pred súdom Zobraziť galériu (3)
Kontroverzný víťaz reality šou VyVolení Erik Hilár Lakatošovie pred súdom (Zdroj: ČTK)

SVIDNÍK - Kontroverzný víťaz reality šou VyVolení Hilár Lakatošovie sa pred súdom vo Svidníku priznal k útoku na troch ľudí.

Na Silvestra v roku 2004 vo svidníckom bare napadol troch mužov a spôsobil im zranenia. Hrozí mu za to päťročné väzenie. Okrem toho čelí Lakatošovie na svidníckom súde obvineniu z napadnutia policajnej hliadky. Súd obe veci spojil do jedného konania, rozhodnúť by mal 20. decembra.

"V prvom bode priznávam vinu, v druhom bode som nevinný," vyhlásil dnes pred súdom Lakatošovie. Niekoľko mesiacov po prvom incidente v bare napadol podľa obžaloby Lakatošovie, pôvodným menom Ján Haluška, policajnú hliadku. Po policajtoch údajne hádzal rôzne predmety, jeden z nich pritom spadol zo schodov a spôsobil si zranenia. V tomto prípade chce súd ešte konfrontovať svedkov s obžalovaným.

Polícia mu kladie za vinu aj ďalšie trestné činy, ktorými sa však v súčasnosti nezaoberá súd vo Svidníku. V Bratislave ho obvinili z výtržníctva. Posledný prípad sa stal koncom augusta, keď ho opäť v hlavnom meste zadržala policajná hliadka, na ktorú údajne slovne zaútočil.

Lakatošovie je v súčasnosti na slobode, z väzby ho prepustili v júni ho po vyše troch mesiacoch. Na jeho vydanie čaká Česko, ktoré na neho vydalo európsky zatykač. Podľa rozhodnutia bratislavského krajského súdu sa však pred jeho vydaním musí skončiť najprv stíhanie na Slovensku. V Česku Lakatošovieho odsúdili na verejnoprospešné práce za krádež. Trest mu neskôr zmenili na 200 dní väzenia, keďže na práce nenastúpil.

Lakatošovie zvíťazil v druhej sérii VyVolených v televízii JOJ. Počas vysielania súťaže vyvolával škandály rozprávaním o svojej transsexuálnej minulosti, ale aj vyhláseniami, že sa v Česku živil prostitúciou a užíval drogy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu