Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zvrat v kauze odpadkových bossov: Policajt mal brať úplatky, teraz je všetko inak

Martin Andrejčák a Ján Majo na súde. Zobraziť galériu (4)
Martin Andrejčák a Ján Majo na súde. (Zdroj: Martin Bublavý )

BRATISLAVA - Po nástupe nového policajného prezidenta Milana Lučanského zasahovala policajná inšpekcia v Národnej kriminálnej agentúre. Vyšetrovateľa Jána Maja vyviedli kukláči v putách a obvinili ho zo zločinu príjimania úplatku, ktorý mal zobrať od Michala Kováča z firmy Vassal Eko.

Spolu s Majom bol obvinený aj ďalší policajt, operatívec Martin Samuel. Vo väzbe skončil aj Michal Kováč, šéf Vassal Eko spolu s Martinom Andrejčákom rovnako z firmy Vassal Eko. Andrejčáka s Majom nakoniec súd nechal na slobode, Kováč so Samuelom sú stale vo väzbe.

Zvrat v kauze odpadkových
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Martin Bublavý )

Po mesiaci však Ján Majo už obvinený nie je. S informáciou prišla nadácia Zastavme korupciu. Prokurátor úradu špeciálnej prokuratúry Peter Jenčík vyhovel jeho sťažnosti a konštatoval, že uznesenie, ktorým ho začali stíhať, je nezákonné.

“Skutok, ktorým mu bolo vznesené obvinenie je naformulovaný veľmi vágne, nepresne a nevystihuje protiprávnosť konania Jána M.,” uviedol v rozhodnutí, ktoré má nadácia k dispozícii. Podľa pokurátora nie je jasné, akú výhodu či službu mal policajt za údajné úplatky poskytnúť. Sám Majo je presvedčený, že celá kauza aj obvinenie boli nezákonné.

Martin Andrejčák
Zobraziť galériu (4)
Martin Andrejčák  (Zdroj: Martin Bublavý )

"Viete, čo si mám myslieť o tom, keď jeden prokurátor má chce dostať za každú cenu do väzby a potom nakoniec sám prizná, že nie sú ani dôvody na vyšetrovanie, keď zistia, že už nie som policajt? Nesúvisí to náhodou s tým, že som išiel tvrdo po týchto zločincoch?" povedal pre Topky Majo.

Vojna odpadkových bossov

Hlavný svedok v celom prípade je totiž Michal Grebeči, ktorý je bývalým spolupracovníkom Michala Kováča a v súčasnosti prevádzkuje recyklačný dvor pri Ivanke pri Dunaji. Ide o Jabĺčkový sad, v ktorom má byť rovnako nelegálna skládka.

Michal Grebeči, Michal Kováč a šéf OLO Branislav Cimmerman
Zobraziť galériu (4)
Michal Grebeči, Michal Kováč a šéf OLO Branislav Cimmerman  (Zdroj: FB/Bratislava bez odpadu)

Fotografiu, na ktorej sú Kováč a Andrejčák na dovolenke spolu s environpolicajtom, mal vytiahnuť práve on. Policajti mali prijímať úplatky aj v podobe televízora, či hotovosti. Ešte v júni na súde to ale Majo poprel, dokonca tvrdil, že Grebeči je trestné stíhaný a práve on ho vyšetroval.

Viac o téme: PolicajtKorupciaPolícia Vassal eko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu