Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Politický analytik neverí, že v 21. storočí došlo k vražde, ktorá sa nestala ani za Mečiara!

Vražda vo Veľkej Mači Zobraziť galériu (3)
Vražda vo Veľkej Mači (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Uznávaný politický analytik Ján Baránek sa na svojej sociálnej sieti otvorene vyjadril k vražde Jána Kuciaka. Vo svojom príspevku píše, že podobný prípad ako vražda 27-ročného investigatívneho novinára sa nestala ani za vlády Mečiara.

Baránek sa vo svojom statuse vyjadril, že sa stala sa vec, o ktorej si verejnosť myslela, že sa v dnešnej dobe stať nemôže. Ostrieľaný politický analytik tvrdí, že ľudia doteraz zastávali názor, že takéto veci sa dejú už len v rozvojových polodiktatúrach. „Stala sa vec, ktorú prinesú všetky svetové médiá. Stala sa vec, ktorá náš provinčný idiotizmus a hlúposť povýši na celosvetovú hanbu,“ napísal.

Baránek priznal, že si nemyslel, že Slovensko bude v 21. storočí čeliť takejto udalosti, ktorá sa dotýka slobody tlače a prejavu. „Vážení, ak vraždu mladého novinára a jeho priateľky čo najskôr a čo najobjektívnejšie nevyšetríte, pôjdete do prdele. Rad za radom a všetci,“ komentoval Baránek. Zdôraznil, že ide o dvojnásobnú vraždu s pračudesnými a podozrivými konotáciami. Svoj príspevok uzavrel tvrdením, že teraz už naozaj platí zaužívaná politická formulka "Padni komu padni," ktorá vyjadruje, že pri vyšetrovaní sa nebude prihliadať na okolnosti. Vinník bude bez nulovej tolerancie potrestaný. Bude jedno aký post, či funkciu zastáva.

Ján Baránek o vražde Kuciaka na Facebooku
Zobraziť galériu (3)
Ján Baránek o vražde Kuciaka na Facebooku  (Zdroj: FB/Jan Baranek)

Viac o téme: NovinárVraždaBaránekKuciak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu