Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Najväčšie krimi prípady roku 2017: Vraždy, nešťastie na ceste a exminister za mrežami

Prípady, ktoré otriasli v roku 2017 Slovenskom Zobraziť galériu (10)
Prípady, ktoré otriasli v roku 2017 Slovenskom (Zdroj: foto: archiv)

BRATISLAVA - V roku 2017 otriasli celou krajinou šokujúce kriminálne prípady a kauzy. Prinášame výber tých, ktoré najviac zasiahli Slovákov a svojou brutalitou mnohých zasiahli.

Vražda mamičky Evy v banskobystrickom penzióne

V nedeľu 19. februára došlo v penzióne v banskobystrickej mestskej časti Radvaň k brutálnemu činu. Podľa polície zavražil Miroslav takmre 60 ranami nožom mladú mamičku Evu (28). Dvojica sa v penzióne stretávala. Po skutku muža polícia zatkla a už sa postavil aj pred sudcu. Obžalovaný priateľku najprv škrtil a potom jej spôsobil nožom 59 rán na hlave a krku. Večer po ohavnom čine sa na obvodnom oddelení polície sám prihlásil a priznal k činu. Prvostupňový súd ho poslal do väzenie an doživotie bez možnosti podmienečného prepustenia. Rozsudok ešte nie je právoplatný, ide o recidivistu, ktorý vraždil aj v minulosti.

Najväčšie krimi prípady roku
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Najväčšie krimi prípady roku
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Foto: TASR/Branislav Račko)

Najväčšie krimi prípady roku
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Sériový vrah zo Zliechova

V júli sa prevalil prípad brutálneho sériového vraha zo Zliechova. Miroslavovou prvou obeťou mala byť podľa polície Sandra (†22) z Karvinej. Dôvodom malo byť, že chcela od neho odísť. Rok na to mal zabiť Romana (†38) z Trenčína. Hrdelné skutky mal vykonať v byte v Novej Dubnici. V roku 2012 začala polícia pátrať po jeho priateľke Monike z Handlovej. Zmizla aj so svojou dcérkou Ninkou (†1,5). 

Najväčšie krimi prípady roku
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Obete, ktoré páchateľ zavraždil uškrtením, zakopal v blízkosti obce Zliechov na strednom Slovensku. Podľa šéfa Národnej kriminálnej agentúry Petra Hraška s vysokou pravdepodobnosťou možno povedať, že počet obetí nie je konečný. Nezvestná je napríklad jeden a polročná dcérka jednej zo zavraždených žien. Po tom, čo Miroslav skončil v rukách polície, sám prišiel na miesto, kde mal obete pochovať a kriminalistom bez mihnutia oka ukazoval ilegálne hroby. V prípade dokázania viny mu hrozí výnimočný trest.   

Najväčšie krimi prípady roku
Zobraziť galériu (10)

Vražda v centre Bratislavy

Začiatkom oktróbra sa strhla v centre Bratislavy kvôli taxíku krvavá dráma. Ind so slovenským občianstvom Nishit T. zaútočil nožom na futbalistu Braňa. Utrpel bodné rany na krku a klesol k zemi mŕtvy. Na Hviezdoslavovom námestí vydýchol, žiaľ, naposledy. Jeho kamarát Ukrajinec (33) skončil s porezanou tvárou v nemocnici. Nishit je aktuálne vo väzbe, kde čaká na svoj ďalší osud. V prípade, že mu vinu dokážu, mu hrozí aý výnimočný trest.  

Najväčšie krimi prípady roku
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

Tragický návrat opatrovateliek z Rakúska

V polovici októbra došlo k obrovskej tragédii na ceste pri Prievidzi. Mikrobus s opatrovateľkami sa v noci vracal z Rakúska. Vodič sa čelne zrazil s oprotiidúcim kamiónom. Pri nešťastí prišli o život okrem vodiča Milana (†54) z Michaloviec aj Katarína (†54) zo Spišskej Novej Vsi, Ľubica (†55) z Prešova, Lucia (†36) z Prešova, Alena (†47) z Bardejova, Jana (†34) z Novák a najmladšia obeť Júlia (†28) z Ráztočna v okrese Prievidza. Anna (†48) zo Stropkova zomrela v nemocnici.

Najväčšie krimi prípady roku
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: foto: fb)

Pri smrteľnej zrážke s
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: TASR/KR PZ Trenčín)

Z objednania vraždy je obvinený exminister Pavol Rusko

Koncom oktróbra zadržala Národná kriminálna agentúra exministra a bývalého šéfa Markízy Pavla Ruska. Obvinila ho z objednania vraždy jeho niekdajšej spoločníčky v televízii Silvie Volzovej. Polícia konala na základe výpovede bossa banskobystrického podsvetia Mikuláša Černáka, ktorý si odpykáva doživotný trest. Rusko skončil na mesiac vo väzbe, momentálne je stíhaný na slobode. Polícia sa prípadom naďalej zaoberá. Spolu s Ruskom sú v kauze obvinení aj Robert Lališ, považovaný za šéfa sýkorovcov, spomínaný Mikuláč Černák a jeho niekdajšia pravá ruka Miloš Kaštan.

Černák objasnil ďalšie podrobnosti
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer, SITA, Pod lampou)

 

 

 

Viac o téme: Prípady2017
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu