Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

M. Ftáčnik: Budem aktívny pri zlepšovaní podmienok života ľudí v kraji

PR článok

Kandiduje na post župana Bratislavského kraja. Má skúsenosti ako bývalý starosta, primátor a poslanec kraja. Má silný sociálny program pomoci seniorom, sociálne odkázaným a zdravotne postihnutým. Kandiduje ako nezávislý bez podpory politických strán. Milan Ftáčnik.

Volebná kampaň sa pomaly končí, čo ste si z nej odniesli?

V kampani som sa stretol so všetkými starostami a primátormi, takže veľmi dobre poznám, čo treba riešiť v obciach a mestách z úrovne kraja. Veľa pre mňa znamenajú desiatky stretnutí s ľuďmi, ich podpora a povzbudenie. Ale aj ich problémy, s ktorými sa na mňa obracali a na ktoré čakajú odpoveď. Aj keď doprava je asi najvážnejší problém kraja, za rovnako vážne považujem riešenie sociálnych problémov ľudí a zdravotníctvo. Hnevalo ma, keď som počúval o poradovníkoch na miesto v zariadeniach sociálnych služieb, čo je pre niektorých neriešiteľná situácia, lebo na miesto v súkromných zariadeniach jednoducho nemajú. Rovnako ma hnevalo, keď som počul o dlhých čakacích dobách na špeciálne vyšetrenie, ako aj to, že keď si človek zaplatí, tak to ide rýchlejšie. Kvalitné verejné služby majú byť pre každého, nielen pre tých, čo na to majú.

Hovoríte o tom, že stále veríte v slušnú a serióznu politiku pre ľudí. Nie je to len sci-fi?

Moja odpoveď na problémy, ktoré ľudí trápia, je seriózny volebný program. Nesľubujem v ňom veci, ktoré znejú lákavo, ale nedajú sa splniť, ako je napr. doprava zadarmo. Hovorím v ňom o reálnych krokoch, ktoré zlepšia situáciu v doprave, v strednom školstve, prinesú rozvoj nájomného bývania pre mladých ľudí, vytvoria kvalitné a dostupné služby, najmä v sociálnej a zdravotnej oblasti. Od začiatku chcem byť aktívny pri zlepšovaní podmienok života ľudí v kraji. Ľudia nerozlišujú, ktorá úroveň samosprávy má riešiť ich problém, preto chcem vytvoriť linku pomoci, aby bolo jedno miesto, na ktoré sa môžu obrátiť a ktoré im poradí. Svoju kampaň som viedol slušne, na útoky som odpovedal vecne a ak dostanem dôveru od občanov, takto budem vykonávať aj funkciu predsedu. Môj prístup je založený na spolupráci, otvorenosti a ľudskosti.

Voliť v krajských voľbách chodí málo ľudí. Prečo by mali prísť a voliť práve Vás?

Možno sa to nezdá, ale vo voľbách rozhodujeme aj o sebe a o svojom živote. Mňa ľudia poznajú, vedia, že počas môjho primátorovania som dosiahol konkrétne výsledky a každý mesiac som robil deň otvorených dverí, kedy mohol za mnou bez ohlásenia prísť každý, kto potreboval pomoc. Kandidujem ako nezávislý kandidát, bez podpory politických strán. Na mňa sa môžete spoľahnúť, rozumiem problémom ľudí a chcem využiť svoje skúsenosti na ich riešenie.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu