Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Malajzijčan vie zaspievať 113 hymien: VIDEO, ako si poradil s tou československou

Treba mu uznať, že má skvelú pamäť Zobraziť galériu (2)
Treba mu uznať, že má skvelú pamäť (Zdroj: youtube/south china morning post)

KUALA LUMPUR - Mladý Aziat si trúfol na poriadne veľkú výzvu. Naučil sa viac ako sto národných hymien a následne ich zaspieval. A nechýba ani tá naša niekdajšia spoločná. Ste zvedaví, ako to zvládol? Dozviete sa v nasledujúcom videu.

Thean See Xien pracuje ako právny poradca pre ropnú spoločnosť Petronas. Okrem toho je ale aj nadaným spevákom. Alebo sa o to aspoň snaží. Dokázal sa totiž naučiť 113 štátnych hymien, vrátane tej svojej malajzijskej. Trvalo mu to síce nejaký ten rok, no teraz pozná význam každej hymny, ktorú ovláda, a to, ako reflektuje históriu tej ktorej krajiny. 

Francúzska La Marseillaise napríklad podľa Theana upevňuje ducha slobody a rovnosti a bojuje proti tyranii. Za menej emocionálnu, ale zato rovnako silnú, považuje britskú hymnu God Save the Queen. Okrem nich naspieval Xien aj ruskú, poľskú, belizejskú, juhoafrickú, indickú, kanadskú či írsku hymnu. 

Malajzijčan vie zaspievať 113
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: youtube/south china morning post)

Ale aj tú československú (teraz už len českú). Tá vznikla v roku 1918, keď sa naše dve krajiny spojili. Českú časť tvorila pieseň pochádzajúca z divadelnej hry, slovenská vznikla na motívy ľudovej piesne, pričom slová k nej zložil Janko Matúška. Thean zaspieval len tú českú, no i tak ho treba pochváliť, že výslovnosť zvládol naozaj dobre. Berúc do úvahy, že to bola len jedna z vyše stovky, ktoré ovláda, klobúk dolu pred ním. 

Viac o téme: Hymna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu