Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

VIDEO Dráma na palube: Chcel vniknúť do kabíny a vyhrážal sa bombou, cestujúci zasiahli

Mentálne chorý muž, ktorý sa vyhrážal odpálením fiktívnej bomby, je už v rukách polície
Mentálne chorý muž, ktorý sa vyhrážal odpálením fiktívnej bomby, je už v rukách polície (Zdroj: Twitter/STcom)

MELBOURNE - Muž, ktorý v stredu hrozil bombovým útokom a pokúsil sa vniknúť do pilotnej kabíny lietadla spoločnosti Malaysia Airlines cestou z Melbourne do Kuala Lumpuru, bol duševne chorý. Dvadsaťpäťročný Srílančan bol prepustený v stredu z psychiatrickej kliniky v Melbourne a ihneď si kúpil letenku na večerný let do malajzíjskej metropoly. Lietadlo sa kvôli nemu muselo vrátiť späť do Austrálie. Austrálska polícia vylúčila, že by išlo o terorizmus.

Muž zo Srí Lanky asi desať minút po štarte lietadla vstal zo sedadla, v ruke držal akýsi elektronický prístroj a hrozil, že odpáli bombu. Jeho správanie vyvolalo medzi pasažiermi paniku, nakoniec sa ale cestujúcim podarilo ho premôcť a spútať.

"Dvaja alebo traja statoční mladí Austrálčania sa mu postavili a premohli ho," opísal cestujúci Andrew Leoncelli incident. Austrálska polícia ocenila hrdinský zásah, na ktorom sa podľa nej podieľali cestujúci aj posádka.

V lietadle bolo 337 cestujúcich. Asi pol hodiny po štarte stroj bezpečne pristál v austrálskom meste Melbourne, odkiaľ predtým odštartoval. Polícia následne lietadlo prehľadala, či v ňom nie sú výbušniny - žiadne však nenašiel. Srílančanovi, ktorý by mal dnes predstúpiť pred súd, hrozí za ohrozenia lietadla a falošný poplach až desať rokov väzenia, napísala agentúra AP.

Štátnu leteckú spoločnosť Malaysia Airlines postihli v nedávnej dobe dve veľké nešťastie. Let MH17 spoločnosti Malaysia Airlines bol v júli 2014 zostrelený nad Ukrajinou. O život prišlo 283 pasažierov a 15 členov posádky. O štyri mesiace skôr sa let MH370 s 239 ľuďmi na palube stratil cestou z Kuala Lumpuru do Pekingu. Stroj sa zrejme zrútil do Indického oceánu.

Viac o téme: MelbourneMalaysia AirlinesSrílančan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu