Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Boeing 777, ktorý záhadne zmizol počas letu v roku 2014, sa podarilo nájsť amatérovi na Google Maps! Odborníci v pozore

Podľa Brita Iana Wilsona skončilo stratené lietadlo MH370 v džungli v Kambodži
Podľa Brita Iana Wilsona skončilo stratené lietadlo MH370 v džungli v Kambodži (Zdroj: Google Maps)

KUALA LUMPUR – Let spoločnosti Malaysia Arlines letel 7. marca 2014 z Kuala Lumpur. Na palube bolo 239 ľudí, no lietadlo do cieľovej destinácie v Pekingu nikdy nedoletelo. Záhada, ktorú sa pokúšali rozlúsknuť mnohí, vrátane oficiálneho vyšetrovania a odborníkov doteraz nevie, čo sa s lietadlom presne stalo. Amatér teraz poukázal na vrak lietadla uprostred džungle, ktorý by mohol poskytnúť bližšie informácie.

Brit Ian Wilson tvrdí, že sa mu podarilo nájsť vrak strateného lietadla Boeing 777. Podľa informácií z roku 2014 malo lietadlo za záhadných okolností zmeniť trasu a dodnes sa nepodarilo nájsť všetky jeho pozostatky. Wilson odkázal médiám, že vie, kde sa vrak strateného lietadla nachádza. Podľa jeho slov leží v džungli v Kambodži. „Vrak sa nachádza v najzelenšej a najtmavšej oblasti, ktorú tam nájdete,“ uviedol pre denník Mirror.

archívne video

Americký špeciál na letislu M.R. Štefánika (Zdroj: Tip čitateľa)

Na satelitných snímkach, ktoré si vie overiť každý (súradnice  12°05'20"N 104°09'05"E), sa skutočne predmet nápadne podobá na vrak lietadla. Odborníci však upozornili, že lietadlo zo satelitných snímok je o niekoľko metrov väčšie a tak nemôže ísť o Boeing 777. Nadšenec však našiel odpoveď aj na túto otázku. „Pri meraní na mapách mi vyšlo, že lietadlo má 69 metrov, ale vyzerá to tak, že medzi chvostom a zbytkom trupu lietadla je medzera, čo by vysvetľovalo dlhší trup,“ objasnil Brit.

Prevratný objav nadšenca vyvracia ale skupina vedcov, ktorý na základe analýzy vypočítali približné miesto pádu lietadla. Skupina expertov na čele s britským inžinierom Richardom Godfreyom pomocou slabých rádiových signálov vypočítala, na akú vzdialenosť by Boeingu vystačilo palivo pri odklone. Zistili, že trosky by sa mali s najväčšou pravdepodobnosťou nachádzať západne od pobrežia Austrálie.

Prvé pozostatky lietadla sa objavili rok po tragédii, na opačnej strane oceánu, na plážach ostrova Maurícius a na brehoch Tanzánie a francúzskeho ostrova Réunion, pri ktorých sa potvrdilo, že naozaj pochádzajú z havarovaného lietadla. Let MH370 tak zrejme navždy zostane nevyriešenou záhadou.

Viac o téme: MalajziaMH370Kuala LumpurLet MH370
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu