Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dvanásť obvinených zo zločineckej skupiny Dvojičky skončilo vo väzbe: Hrozí im až doživotie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA – Desať mužov a dve ženy zo zločineckej skupiny nazývanej "Dvojičky" sa dnes postavili pred sudcu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, ktorý od rána rozhodoval o ich vzatí do väzby.

Sú obvinení z trestného činu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a drogovej trestnej činnosti. Ako informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková, sudca pre prípravné konanie ŠTS napokon zobral do väzby všetkých dvanástich. Všetci podali sťažnosť, o ktorej bude v najbližších dňoch rozhodovať Najvyšší súd SR. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry pre nich žiadal väzbu, u niektorých z obavy, aby nemohli ujsť alebo ovplyvňovať svedkov na slobode, ale u všetkých preto, aby nemohli pokračovať v trestnej činnosti.

Ako v stredu (8.3.) informoval riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Peter Hraško, celkovo zadržali 13 ľudí a ako členov zločineckej skupiny ich obvinili z drogovej trestnej činnosti. Pri 17 prehliadkach polícia zhabala spolu 270 dávok heroínu, 20 dávok metamfetamínu, minimálne 900 dávok marihuany, zbrane a náboje. Obvinení môžu v prípade dokázania viny stráviť za mrežami 20 až 25 rokov, prípadne dostať doživotie.

Podľa polície členovia skupiny vystupujúcej pod názvom "Dvojičky" najmenej od roku 2010 prevažne v Trenčianskom a Žilinskom kraji, v mestách ako Púchov, Považská Bystrica, Ilava, Dubnica nad Váhom, Trenčín či Žilina, mali páchať predovšetkým drogovú trestnú činnosť. "Na základe príkazov bolo vykonaných desať domových prehliadok a niekoľko prehliadok iných priestorov," povedal Hraško.

Rozsiahlu akciu s pracovným názvom Twix uskutočnili strážcovia zákona v dňoch 6. a 7. marca. Zúčastnilo sa na nej približne 200 policajtov. "Hlavami zločineckej skupiny boli dvaja bratia," doplnil Hraško. Týždenný zisk tejto skupiny odhadol zhruba na 100.000 eur.

Viac o téme: Zločinecká skupinaSúd Dvojičky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu