Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Krutý mráz takmer zabíjal na východe: Anomália na rieke a krásny čin Richarda z Košíc

Fotografie pre zásahom a po zásahu hasičov.
Fotografie pre zásahom a po zásahu hasičov. (Zdroj: mik)

KOŠICE – Arktické počasie, ktoré sužuje Slovensko už od začiatku víkendu, prinieslo aj zopár anomálií. Mrazy hlboko pod nulou spôsobili aj primrznutie labutí na rieke Hornád. Našťastie nešťastné zvieratá si všimli turisti z Košíc a zavolali na pomoc hasičov.

Richard z Košíc opísal svoj nevšedný zážitok takto: „V noci mrzlo až praštalo a ja so synom Riškom sme sa v piatok ráno, keď teplomer ukazoval -13°C a besný vietor tomu pridal pocitový chlad cca na -25°C, vybrali na zimnú túru. Na konci dediny v Kostoľanoch je na Hornáde zdrž a my sme si nafotili štyri krásne labute. Boli úžasné, ale po krátkej chvíli mi niečo nepasovalo. Prečo sa nehýbu? Boli primrznuté v ľade."

Dvojica síce pokračovala v prechádzke ďalej, pretože na ľad sa neodvážila stúpiť, ale osud labutí jej nebol ľahostajný. "Po chvíli uvažovania kam volať, mi syn Riško povedal: "Veď volaj na 112. Tam to vybavia". Tak som zavolal po prvý raz v živote na uvedené číslo a milá pani v telefóne mi po objasnení situácie povedala, že ma skúsi prepojiť na ochranárov. Nedarilo sa jej a tak mi povedala, že to skúsi cez iné kanály a že sa mi ozve," objasnil vývoj situácie Košičan.

Krutý mráz takmer zabíjal
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: mik)

"Po asi hodine sa mi neozvala ona, ale priamo hasiči, aby som im bližšie lokalizoval miesto. Po 4 hodinách, keď sme sa vracali, pozreli sme sa na to isté miesto a labute tam už neboli. Ostali len stopy po záchrancoch. Veľmi pekne ďakujeme, hasiči," dodal Richard.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu