Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kollár si bráni svoju stranu: Hnutie Sme rodina nie je žalobaba!

Boris Kollár
Boris Kollár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Hnutie Sme rodina nie je podľa jej predsedu Borisa Kollára typ politickej strany, ktorá si založí svoju politiku na heslách: „Ty si ukradol, ty si ukradol. Ty si zlodej“. Ako povedal v rozhovore, nehovorí, že to netreba, ale jeho strana nie je žalobaba

„Ľuďom to už prekáža. To by mal robiť niekto iný a nie politik. Hlavne si na tom nemôžete založiť politickú dráhu. My sme do politiky prišli preto, aby sme začali veci meniť v prospech ľudí, našich voličov,“ povedal.

Sme rodina podľa Kollára ľuďom pred voľbami niečo sľúbila a teraz to napĺňa. „Verím, že ľudia si všimli zákony, ktoré predkladáme. Že si všimli, že sme ich neoklamali a robíme to, čo sme sľúbili. Jediné, prečo naše sľuby neplatia, je tých 6,6 percenta, ktoré sme získali v parlamentných voľbách. Garantujem, že keď to budú násobky, všetky naše návrhy budú platiť. Potom pomôžeme ľuďom,“ vyhlásil. 

Kollár vstúpil do politiky, pretože na Slovensku niečo nefunguje. „Dôvod, prečo sú ľudia nahnevaní, je fakt, že to, čo nefunguje, tu stále vládne. Preto nemôžeme byť spokojní so súčasnou vládou,“ zdôraznil.

Po ďalších voľbách už budeme chcieť aj ministerstvá

Ak bude hnutie Sme rodina po ďalších voľbách vyjednávať o vstupe do koalície, bude už mať záujem aj o konkrétne ministerstvá. V bilančnom rozhovore to potvrdil jeho líder Boris Kollár s tým, že ich obsadí výlučne tvrdými odborníkmi. Pred poslednými voľbami, ale aj po nich, prišlo Sme rodina s netradičným postojom, že podporí stredopravú pravicovú vládu, ale členom koalície nebude, ministerstvá nechce a za svoje hlasy žiada podporu pre svoje základné programové tézy. "Ono by mi to prešlo, keby Andrej Danko (SNS) neurobil dohodu s Robertom Ficom (Smer-SD)," povedal Kollár.

Na margo výčitiek, že by si v hnutí Sme rodina úspechy koalície privlastňovali, ale od neúspechov či káuz vlády by sa dištancovali, Kollár odvetil, že práve tu je odpoveď na jeho postoj. "Lebo bude kauza. A ja som nešiel do politiky kradnúť. O kauzy ani o ministerstvá nestojím. Ja chcem pomôcť státisícom ľudí zákonmi, ktoré predkladám. Ale nepotrebujem byť minister," zdôraznil.

V prípade, že by takáto vláda zlyhala, tak by podľa Kollára zlyhala exekutíva a nie poslanci Sme rodina v parlamente. "Ja som nechcel niesť zodpovednosť za niekoho, kto zlyhá v exekutíve. V takejto koalícii by boli aj ľudia namočení v kauze Gorila. Tak ako im môžem veriť? Ale podporiť som takú vládu chcel, lebo som pravičiar a ľuďom sme sľúbili, že odstavíme Smer-SD," vysvetlil.

Po ďalších voľbách však postoj zmení a ako prípadný člen koalície chce na rezorty, ktoré Sme rodina pripadnú, posielať výlučne zdatných ľudí. "Už teraz vám viem povedať, že chceme pribrať ďalších odborníkov do parlamentu a na čelo ministerstiev pôjdu tvrdí odborníci. Napríklad v súčasnosti je výborná voľba minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD). Je to schopný manažér," dodal Kollár.

Viac o téme: Boris KollárSme rodina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu