Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

V okolí obývaných domov sa našla munícia, polícia musela reagovať: Ľudia v Česku zažili evakuáciu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Česká polícia evakuovala dnes v obci Nové Sedlice v okrese Opava približne 33 ľudí zo siedmich rodinných domov po tom, ako sa v ich okolí našla stará munícia. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz s tým, že muníciu objavili náhodou vo štvrtok večer počas prác na záhrade jedného z evakuovaných rodinných domov.

Munícia sa našla vo štvrtok večer už po zotmení, polícia však trvala na riadnom preskúmaní celej lokality. Strelivo tak policajti začali likvidovať až dnes ráno, pričom miesto celú noc strážili policajné hliadky.

Medzi nájdeným strelivom sa pravdepodobne nachádza pechotná munícia a delostrelecké míny. Celý rozsah nálezu ani množstvo munície sa nateraz nezistil. "Na mieste sa pracuje. Keď sa to začalo likvidovať, pre istotu evakuovali sedem rodinných domov. V okolí je zákaz pohybu osôb," uviedol hovorca polície v Opave René Černohorský. Nálezy starej munície sú v Opavskom kraji pomerne bežné, napísal server Novinky.cz s tým, že koncom druhej svetovej vojny prebiehali v tejto lokalite ťažké boje.

Viac o téme: MuníciaČeská republikaNové Sedlice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu