Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Prezident Kiska po tragédii kondoloval Obamovi: Absolútne neakceptovateľný útok!

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska poslal prezidentovi USA Barackovi Obamovi sústrastný telegram v súvislosti s nedeľňajším útokom v nočnom klube v Orlande (Florida).

„Vážený pán prezident, s veľkým šokom a zármutkom som prijal správu o tragédii v Orlande, pri ktorej vyhasli desiatky ľudských životov. Hlboko odsudzujem nezmyselný a absolútne neakceptovateľný útok voči nevinným ľuďom. Vážený pán prezident, dovoľte, aby som Vám a Vaším prostredníctvom rodinám obetí vyjadril úprimnú sústrasť,“ uviedol Kiska v telegrame. Informovala o tom Elena Bianchi z tlačového odboru Kancelárie prezidenta.

Päťdesiat mŕtvych a 53 zranených si vyžiadala streľba v noci zo soboty na nedeľu v nočnom gay klube Pulse v meste Orlando v americkom štáte Florida. Streľba v Orlande sa tak zaradila k najtragickejším udalostiam svojho druhu v dejinách USA. Predpokladaný páchateľ Omar Mateen údajne prisahal vernosť extrémistickej organizácii Islamský štát (ISIS). Dôkazy o jeho priamom prepojení na ISIS alebo iné teroristické skupiny však nateraz neexistujú. Mateen (29) sa narodil v New Yorku, jeho rodičia pochádzali z Afganistanu. Podľa FBI sa zmieňoval o teroristickej skupine Islamský štát, keď krátko pred masakrom telefonoval na núdzovú linku 911.

Viac o téme: Barack ObamaAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu