Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

LAUREÁTKOU OCENENIA SRDCE NA SPRÁVNOM MIESTE JE ALŽBETA ZEMANOVÁ Z MOJMÍROVIEC

Iveta Malachovká, Pavol Lančarič - gen. riaditeľ Orange SLovensko, Alžbeta Zemanová - držiteľka Srdca na správnom mieste 2015, Andrea Cocherová - správkyňa Nadácie Orange Zobraziť galériu (3)
Iveta Malachovká, Pavol Lančarič - gen. riaditeľ Orange SLovensko, Alžbeta Zemanová - držiteľka Srdca na správnom mieste 2015, Andrea Cocherová - správkyňa Nadácie Orange (Zdroj: PR)

Predvianočné obdobie sa už od nepamäti spája s dobrými skutkami a pomocou tým, ktorí nemajú v živote toľko šťastia. Aj vďaka Nadácii Orange a programu Darujte Vianoce môžu ochotní ľudia už štrnásť rokov pomáhať rodinám v núdzi. Zosobnením dobrej vôle je aj pani Alžbeta Zemanová, tohtoročná laureátka ocenenia Srdce na správnom mieste.

Nadácia Orange každoročne oceňuje výnimočnú osobnosť, ktorá dlhodobo a nezištne pomáha druhým prostredníctvom programu Darujte Vianoce. Za svoj ľudský a citlivý prístup voči svojmu okoliu bola tento rok ocenená pani Alžbeta Zemanová z Mojmíroviec. To, že má srdce na správnom mieste dokazuje už šesť rokov aj zasielaním žiadostí o pomoc do programu Darujte Vianoce, vďaka čomu pomohla už mnohým ľuďom.

 

Ocenená laureátka pracuje v školstve, kde sa venuje integrovaným deťom zo sociálne znevýhodneného prostredia. Zároveň sa pravidelne stretáva s týranými ženami, ktorým pomáha nadobudnúť sebavedomie a priblížiť im myšlienku rovnosti pohlaví. „K pomoci druhým ma priviedla moja práca, vďaka ktorej som začala spoznávať ľudí žijúcich na prahu biedy, ktorí potrebujú pomoc a niekedy sa proste nemajú na koho obrátiť, niet nikoho, komu by sa mohli zdôveriť.  Ako dobrovoľníčka som začala spoznávať deti z detských domovov, ktorým chýba láska rodičov a majú ubolenú dušu. Vďaka týmto zážitkom som si uvedomila, že jednoducho potrebujú pomoc a ja im chcem pomáhať, pretože ma to vnútorne napĺňa. Dáva mi to niečo, čo je omnoho viac ako peniaze alebo hocičo iné,“ hovorí s úsmevom a pokorou pani Zemanová.

 

Do programu Darujte Vianoce sa zapája dlhodobo, pričom tento rok poslala až osem príbehov. Šesťčlennej rodine, pre ktorú získala finančnú podporu, osobne pomôže s nákupom potravín na štedrovečerný stôl, aby mali pekné Vianoce a nemuseli sa aspoň počas sviatkov obmedzovať. Pre ľudí, ktorí by chceli začať pomáhať druhým má jasný odkaz: „V prvom rade je dôležité vedieť, že človek chce pomáhať. Ak má toto jasne v sebe zadefinované, potom už nie je ťažké začať a nájsť si oblasť či konkrétnu organizáciu, v ktorej sa chce realizovať. Veľmi ma teší zistenie, že aj svojou prácou som inšpirovala mnohých ľudí z môjho okolia. Ľuďmi sme vtedy, keď sa ako ľudia správame. Keď nie sme takí povrchní, že len niečo zbadáme a hneď to zaškatuľkujeme. Mali by sme najprv ľudí spoznať, dať každému šancu a snažiť sa pomáhať jeden druhému,“ dodala sympatická tmavovláska.

Do programu Darujte Vianoce bolo tento rok prihlásených rekordných 673 žiadostí. Medzi vianočné príbehy v tomto roku rozdelí Nadácia Orange 91 849 eur, pričom z vlastných zdrojov vyčlenila sumu 60 000 eur. K nej sa pridal opäť aj Orange, ktorý už po druhýkrát spojil svoju vianočnú ponuku s charitatívnym účelom. Za každú kúpu paušálu či inej služby, ktorú realizovali jeho zákazníci v čase od 30.10. do 6.12. prispel do programu Darujte Vianoce ďalšími 50-timi centami. Vďaka nákupom svojich zákazníkov tak na pomoc ľuďom v núdzi venoval Orange celkovo 31 849 eur. Niektoré vianočné príbehy sa ešte stále uchádzajú o finančné príspevky od individuálnych darcov na darcovskom portáli www.dakujeme.sk. Každý takýto príspevok Nadácia Orange ešte znásobuje rovnakou sumou, až do výšky požadovanej sumy.

 

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu