Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Viktorkina mama napísala list Ježiškovi: Pomôžme jej splniť vianočné želanie

Viktorka mám ešte veľa nádeje Zobraziť galériu (4)
Viktorka mám ešte veľa nádeje (Zdroj: Marcela Pinkas)

LUČENEC – Viktorka sa narodila predčasne a za svoj skorý príchod na svet takmer zaplatila životom. Dievčatko už šiesty rok bojuje s ťažkým osudom, ako sa len dá. Hoci sú jej úspechy len maličké, pre ňu a jej rodinu znamenajú všetko.

V apríli sme na Topkách uverejnili príbeh malej Viktorky s mozgovou obrnou a ďalšími závažnými diagnózami, ktorej sa mnohí z vás rozhodli pomôcť. Čas sa však neúprosne míňa a minuli sa aj peniaze, ktoré rodina do daru dostala na liečbu dcérky. Preto sa mama Viktórie opäť rozhodla napísať do redakcie Topiek a poprosiť o pomoc.

Máte šancu urobiť dobrý skutok pred Vianocami: Na Slovensku opäť chýba krv

Viktorka sa narodila ako tretie dieťa pani Marcele Pinkasovej. „Moje tretie tehotenstvo prebiehalo celkom normálne až do 26. týždňa,“spomína mama Viktorky, ktorá sa narodila o tri mesiace skôr s pôrodnou hmotnosťou 850 gramov a lekári ju museli oživovať. 

„Keď Viktorka dovŕšila dva týždne, roztrhlo sa jej črievko a na brušku musela do jedného roka nosiť vrecúško, zároveň  bolo podozrenie na hydrocefalus“ opisuje pani Marcela. Keď mala Viktorka jeden rok, pribudli jej ďalšie ťažké diagnózy - hypokorticizmus, Dandy-Walkerov syndróm a napokon detská mozgová obrna. „V súčasnej dobe má predpísaný podporný korzet na sedenie, lebo jej uteká chrbátik dokriva,“ smutne priznáva mama troch detí.

Viktorkina mama napísala list
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Marcela Pinkas)

Dnes má Viktorka šesť rokov, nedokáže chodiť, ani sama sedieť. Celé dni preleží. „Napriek tomu je to naše slniečko, náš poklad,“ hovorí mama dievčatka, ktorá s ním pravidelne navštevuje špeciálnu škôlku, kde sa Viktorke venuje 4 hodiny denne fyzioterapeutka, cvičí s ňou, a zároveň absolvuje hydroterapiu. „Želala by som si, aby sa raz postavila na vlastné nohy, alebo aby si aspoň sama sadla alebo povedala mama,“ túžobne hovorí Viktorkina mama.

Viktorkina mama napísala list
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Marcela Pinkas)

„V prvom rade by som chcela poďakovať darcom, ktorí nám prispeli na rehabilitáciu v centre Renona. Nemáme však už prostriedky na ďalšie rehabilitácie alebo na kúpu nového špeciálneho kočíka, pretože z toho, ktorý máme, už vyrástla. Takouto cestou žiadam dobrých ľudí ,ktorí chcú a môžu pomôcť,“ napísala pani Marcela Pinkasová. Vďaka darcom mohla Viktorka absolvovať rehabilitáciu v centre Renona, kde urobila síce maličké, ale predsa len nejaké pokroky. „Bola by som veľmi šťastná, keby sa nám to podarilo znova. Aby sa posunula aspoň trocha dopredu, potrebuje rehabilitovať. A poisťovne takéto pobyty nepreplácajú,“ prezradila svoje vianočné želanie mama dievčatka, ktorý by chcela, aby Viktorka mohla absolvovať ďalšie rehabilitácie.

Viktorkina mama napísala list
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Marcela Pinkas)

Akúkoľvek pomoc Viktorke môžete adresovať na nižšie uvedené kontaktné údaje:

 

Telefónne číslo: 0907 346 922

E-mail: marcelapinkas@gmail.com

Číslo účtu: 2913683781/1100

IBAN kód: SK9211000000002913683781

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Zašlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk.

Viac o téme: ViktorkaPotrebujú pomoc
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu