Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Hanba v Kostolnej Vsi: Obecný poslanec predával drogy, už sedí za mrežami

Poslanca obecného zastupiteľstva vzali za drogy do väzby Zobraziť galériu (4)
Poslanca obecného zastupiteľstva vzali za drogy do väzby (Zdroj: Foto: Polícia, Tv Markíza)

PRIEVIDZA - Poriadnemu škandálu čelí 27-ročný poslanec obecného zastupiteľstva v Kostolnej Vsi. Podľa polície ide o drogového dílera, ktorý kupoval a následne predával marihuanu. Policajti ho zastavili cestou autom, v ktorom našli drogu, a posadili ho do cely.

Muži zákona Františka zastavili po tom, čo sa vrátil z Česka aj s "tovarom". "Obvinený muž 2. októbra v nočných hodinách v Českej republike zakúpil od neznámej osoby marihuanu za sumu 320 Eur. Zakúpená marihuana bola rozdelená do dvoch igelitových tašiek, ktoré obvinený prevážal v aute zn. Volkswagen Bora v batožinovom priestore a takto ju doviezol na územie okresu Prievidza," informoval hovorca trenčianskych policajtov Pavol Kudlička a doplnil, že na druhý deň policjati vykonali prehliadku auta a zaistila dve igelitové tašky s drogou. "Zadržané množstvo marihuany z prvej tašky zodpovedá 685 obvyklým jednorazovým dávkam drogy a v druhej igelitovej taške sa nachádzalo 564 jednorazových dávok drogy," uviedol Kudlička.

Hanba v Kostolnej Vsi:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Polícia, Tv Markíza)

František podľa polície drogy predával po celom okrese. Je poslancom obecného zastupiteľstva v Kostolnej Vsi. Miestni sú z jeho nelegálnej činnosti šokovaní, pretože svorne povedali, že ide o slušného človeka, ktorý si plnil svoje povinnosti v obci. Ako sa vyjadrila starostka obce Mária Žofčinová pre televíziu Markíza, ak sa mužovi vina dokáže, hrozí mu, že príde o mandát v obecnom zastupiteľstve. O jeho aktivitách vôbec netušila.

Vyšetrovateľ už vzniesol Františkovi obvinenie vo veci zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Obvineného muža na základe príkazu sudcu vzali do väzby.

Hanba v Kostolnej Vsi:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Polícia, Tv Markíza)

 

 

Viac o téme: DrogyMarihuanaPoslanec Prievidza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu