Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Premyslený ťah pokazila polícia: Sedel vo väzení, popritom zarábal na svojej marihuanovej plantáži

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MADRID - Španielska polícia zničila doposiaľ najväčšiu odhalenú vonkajšiu plantáž marihuany v krajine. A jej majiteľa nemuseli policajti hľadať dlho, sedel vo väzení, uviedla agentúra AP.

Hovorca ministerstva vnútra Federico Pozuelo uviedol, že 47-ročný Španiel zakúpil 3-hektárový olivový háj a dojednal pestovanie marihuany v čase, keď mal priepustku z väzenia. Väzeň spoliehal na 59-ročnú asistentku z Litvy a päť zamestnancov, ktorí sa starali o 75.000 rastliniek konope, ktorých váha bola päť ton a hodnota päť miliónov eur.

Podľa polície boli na plantáži medzi stromami olivovníka zasiate špeciálne rastlinky, ktoré vyrastú do výšky 40 centimetrov a vyzerajú skôr ako obyčajná burina než ako bežné vysoké kríky marihuany. Rastlinky boli napojené na sofistikovaný zavlažovací systém.

Polícia vykonala na plantáži raziu vo chvíli, keď sa začal zber a v budove na farme sa sušilo 5000 rastliniek. V budove bola tiež tajné laboratórium a baliareň. Farma bola obklopená hnojom a odpadkami, ktoré mali maskovať charakteristickú vôňu rastliniek.

Viac o téme: Federico Pozuelo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu