Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Na hraniciach vypukol boj: Zúfalí utečenci prerazili blokádu, Orbán postaví plot s Chorvátskom

Maďarská polícia použila na utečencom slzný plyn Zobraziť galériu (35)
Maďarská polícia použila na utečencom slzný plyn (Zdroj: SITA)

ZÁHREB – Chorvátske úrady vyslali odborníkov na odstraňovanie mín do miest pri hraniciach so Srbskom, kadiaľ od dnešného dňa zo Srbska do Chorvátska pešo prechádzajú blízkovýchodní migranti. Odmínovací tím reagoval na výzvu chorvátskej polície, ktorá sa obáva možného výskytu mínových polí zabudnutých z čias vojny v Chorvátsku rokoch 1991-95. Situácia na hraničnom priechode v Maďarsku je napätá, niekoľko stoviek migrantov prerazilo plot a začalo utekať. Polícia musela zasiahnuť.

22:12 Náš ONLINE dnes skončil. Sledujte nás s ďalšími správami zajtra. Ďakujeme za pozornosť.

21:45 Okolo stovky odporcov islamu zablokovalo dnes česko-rakúsky hraničný priechod v Dolnom Dvořišti v okrese Český Krumlov a utečencom odkázali: Allah, bež domov, tu býva Ježiš. Súčasne skandovali meno maďarského premiéra Viktora Orbána na znak podpory krokov jeho vlády, informoval internetový server Novinky.cz.

21:30 Pri dnešných stretoch medzi migrantmi a maďarskou políciou na srbsko-maďarskej hranici utrpelo zranenia najmenej 300 ľudí, bolo medzi nimi aj 30 detí, oznámila srbská televízna stanica RTS. Podľa denníka The Guardian muselo byť srbskými zdravotníkmi ošetrených niekoľko osôb, mnohí kvôli tomu, že boli zasiahnutí slzotvorným plynom. Jedna zo žien potom začala počas potýčok rodiť a jeden muž utrpel krvácajúce zranenie nohy.

Na hraniciach vypukol boj:
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA)

19:52 Srbsko pošle na svoje hranice s Maďarskom viac policajtov a bude sa snažiť držať migrantov v bezpečnej vzdialenosti od maďarských pohraničných zábran. "(Vyslanie policajných posíl) má zabrániť ďalším útokom na maďarskú políciu z nášho územia a tiež držať migrantov ďalej od plota, a to humánnym a zdvorilým spôsobom," vyhlásil srbský minister Nebojša Stefanovič

19:41 Maďarsko postaví plot, ktorý má krajinu ochrániť pred prílivom migrantov, pozdĺž niektorých častí svojích hranice s Chorvátskom, povedal dnes maďarský premiér Viktor Orbán v internetovom vydaní rakúskeho denníka Die Presse. Bariéra zo žiletkového drôtu už stojí na maďarsko-srbskej hranici.

Na hraniciach vypukol boj:
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA)

19:40 Generálny tajomník Rady Európy (RE) Thorbjörn Jagland požiadal maďarského premiéra Viktora Orbána o vysvetlenie novej legislatívy a krokov zameraných na zastavenie bezprecedentného prílevu migrantov. "Maďarsko má povinnosť chrániť tých, ktorí potrebujú ochranu. Hranice nemožno úplne uzavrieť. Pre Európu je to obrovský krok späť ...," vyhlásil Jagland. Nové maďarské zákony umožňujú urýchlenie procesu posudzovania žiadostí o azyl podaných na hraniciach, o ktorých je teraz možné rozhodnúť aj v priebehu niekoľkých hodín. Väčšinu žiadostí o štatút utečenca však maďarské úrady zamietajú. 

Na hraniciach vypukol boj:
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA)

19:31 Srbský minister sociálnych vecí Aleksandar Vulin vyjadril dnes dôrazný protest proti tomu, že maďarská polícia nasadila proti davu migrantov pri hraničnom prechode Horgoš vodné delo. Informoval o tom maďarský regionálny spravodajský server Delmagyar.hu.

Na hraniciach vypukol boj:
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA)

19:29 Slovinsko sprísňuje kontroly na svojich hraniciach s Maďarskom, pričom o tomto kroku už informovalo Európsku úniu. Uviedol to dnes slovinský premiér Miro Cerar, citovala ho chorvátska agentúra HINA. 

19:15 Situácia na maďarsko-srbskej hranici sa začína upokojovať. Utečenci sa pripravujú na noc v stanoch, ktoré majú postaevené na ceste. Polícia stále stráži plot a e rozmiestnená medzi migrantmi.

Na hraniciach vypukol boj:
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: YouTube/Ruptly)

Na hraniciach vypukol boj:
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: YouTube/Ruptly)

19:02 Do čela davu sa postavilo niekoľko žien, ktoré nad hlavou držali miminá a malé deti, čím sa podľa agentúry AP snažili vzbudiť u policajtov súcit. Tí však nikoho do Maďarska nevpustili.

18:45 Maďarsko informovalo, že hraničný priechod Horgoš bude úplne zatvorený najbližších 30 dní

18:42 Bezpečnostný poradca maďarského premiéra oznámil, že pri stretoch s agresívnymi migrantmi sa zranilo 20 policajtov.

18:41 Naživo z nemecko-rakúskej hranice. Prichádzajú sem stovky utečencov

18:33 Rumunská diplomacia povolala maďarského veľvyslanca a štátny tajomník George Ciamba vyjadril poľutovanie, že maďarská vláda nekonzultovala najprv s Bukurešťou, než verejne oznámila stavbu plotu, ktorý "protirečí európskemu duchu" - a momentálne je na nič, pretože Rumunsko žiadnemu prílivu migrantov nečelí. Tradične napäté rumunsko-maďarské vzťahy sa po oznámení stavby plota na spoločnej hranici ešte zhoršili.

18:16 iekoľko sýrskych utečencov hospitalizovali dnes v nemeckom meste Hannover po tom, ako sa otrávili jedovatými hubami, ktoré pokladali za jedlé, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie miestnej nemocnice.

18:08 "Utiekli sme pred vojnou a násilím a takú brutalitu a neľudské zaobchádzanie sme v Európe nečakali," citovala AP istého Iračana, ktorý si vymýval slzný plyn z očí a bol celý mokrý. "Hanbite sa, Maďari," kričal na maďarských policajtov.

Na hraniciach vypukol boj:
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA)

18:02 Líder hlavnej poľskej opozičnej strany Právo a spravodlivosť (PiS) Jaroslaw Kaczynski dnes varoval, že prijatie migrantov by mohlo negatívne ovplyvniť každodenný život a bezpečnosť Poliakov.

17:51 Dievčatko odpadlo v dave. Ošetrujú ju záchranári, ktorí prišli na miesto v niekoľkých sanitkách.

17:48 Na maďarsko-srbskej hranici chaos neustáva. Môžete počuť kričiach migrantov, plač a zúfalstvo sa šíria davom.

17:44 Maďarský minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péter Szijjártó dnes v telefonickom rozhovore vyzval srbského ministra zahraničných vecí Ivicu Dačiča, aby srbskí policajti okamžite zasiahli proti agresívnym migrantom na srbskej strane hraničného prechodu v Horgoši. Tí totiž zaútočili na jednotky maďarských policajtov na druhej strane hraníc. Informovalo o tom komunikačné oddelenie maďarského rezortu diplomacie.

17:41 Rozvášnený dav pozostáva z niekoľkých stoviek migrantov. Nad hraničným prechodom krúžia vrtuľníky maďarskej polície a armády. Na srbskej strane hraníc sa srbskí policajti prizerali, ale nezasahovali. Podľa posledných správ migranti pri južnej hranici niečo podpálili, spoza hraníc vidieť čoraz väčšie plamene. K prechodu na maďarskej strane prišlo niekoľko sanitiek.

Na hraniciach vypukol boj:
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA)

Na hraniciach vypukol boj:
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA)

17:36 Migranti sa chcú zúfalo dostať do Európy. Situácia na hraniciach je naďalej kritická.

17:31 Po využití slzného plynu vypukol na hraničnom priechode chaos.

Na hraniciach vypukol boj:
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17:27 Nemecká vláda dnes schválila rozmiestnenie 950 vojakov v oblasti Stredozemného mora, aby tak lepšie zasiahli voči pašerákom ľudí. Informovala o tom agentúra DPA. Keďže operácia by mohla viesť k použitiu vojenskej sily, opatrenie musí schváliť aj nemecký parlament. Pri pokusoch dostať sa cez Stredozemné more z Líbye do Talianska zahynulo v tomto roku podľa údajov Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) už 2620 migrantov, vyše 120.000 ďalších sa počas rovnakého obdobia týmto spôsobom do krajiny dostalo.

Na hraniciach vypukol boj:
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA)

17:23 V dave migrantov, ktorí sa naďalej búria, je možné vidieť aj zranených a zakrvavených ľudí. Nad hlavami stoviek nespokojných utečencov lietajú helikoptéry, slzný plyn sa naďalej šíri vzduchom. 

Maďarská polícia použila na
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA)

17:18 Migranti naďalej protestujú na hraničnom priechode Horgoš. Jeden z utečencov drží nad hlavou plagát s nápisom "Merkelová, pomôž Sýrčanom."

Maďarská polícia použila na
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA)

17:12 Takáto je situáciu na maďarsko-srbskej hranici.

17:11 Maďarská polícia dnes oznámila, že zadržala 367 osôb, ktoré do krajiny vstúpili nelegálne. V pondelok pritom v Maďarsku zaznamenali rekordný počet 9380 migrantov, ktorí do krajiny prišli počas jediného dňa.

16:58 Rakúsko zavedie v najbližších hodinách v dôsledku migračnej krízy kontroly na svojich hraniciach so Slovinskom. Oznámila to dnes rakúska ministerka vnútra Johanna Miklová-Leitnerová. Tento krok zdôvodnila meniacou sa situáciou týkajúcou sa migračných trás po tom, ako Maďarsko od utorka zatvorilo svoje hranice so Srbskom a utečenci sa vydali do západnej Európy cez Chorvátsko a Slovinsko.

16:55 Migranti si na hranicicach nasadzujú ochranné odevy na tvár a oči, aby sa pred slzným plynom bránili. 

16:52 Zo slzného plynu sa dusia ženy aj deti. Nahnevaní migranti útočia na plot kameňmi a kopú doň.

16:42 Nepokoje na hraničnom priechode stále pretrvávajú. Migranti útočia na policajtov

16:36 Slzný plyn zasiahol mnohých migrantov aj príslušníkov polície na hraničnom priechode Horgoš. Bol použitý najmä na rozptýlenie davu.

16:25 Česká republika by bola schopná prijať 7000-15.000 migrantov, pričom pomoc by im mala ponúknuť bez ohľadu na kvóty, ktoré vláda odmieta. Uviedol to dnes český minister pre legislatívu a ľudské práva Jiří Dienstbier, ktorého citoval server Novinky.cz. "Solidarita na celoeurópskej úrovni bude nevyhnutná. Myslím si, že by sme zvládli aj niekoľkonásobné množstvo utečencov," uviedol Dienstbier ohľadom povinných kvót navrhovaných Európskou komisiou. 

Nepokoje vypukli na hraničnom
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA)

15:58 České mimovládne organizácie kritizujú podmienky, ktoré panujú v tamojších zariadeniach pre utečencov s tým, že úrady migrantov držia často v nehumánnych podmienkach. Upozorňujú na rozdeľovanie rodín, konfiškovanie peňazí, mobilných telefónov i celkovo represívny prístup voči utečencom, napísal dnes server Novinky.cz. Od úradov požadujú, aby zaviedli jasné pravidlá pre zaobchádzanie s utečencami. Štát podľa aktivistov protiprávne obmedzuje pohyb migrantov a umiestňuje ich do detenčných zariadení, kde panujú nehumánne a ponižujúce podmienky. 

15:41 Ak na budúci týždeň padne v Bruseli kvalifikovanou väčšinou rozhodnutie o schválení povinných kvót na prerozdelenie utečencov do členských krajín EÚ napriek nesúhlasu Slovenska, vláda SR s nimi nebude súhlasiť.

15:35 Migranti na srbskej strane hraníc pri juhomaďarskej obci Röszke dnes popoludní stratili trpezlivosť, prerazili plot a začali utekať na maďarskú stranu. Príslušníci zásahovej jednotky maďarskej polície proti nim použili slzotvorný plyn a nasadili aj vodné delo, informoval denník Blikk.

Na hraniciach vypukol boj:
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA)

Pri Röszke zostalo na srbskej strane po sprísnení podmienok prisťahovalectva a technickom uzatvorení zelenej hranice niekoľko tisíc migrantov. Zvyšní migranti sa dožadovali prechodu do Maďarska a vyhrážali sa, že ak ich dnes do 13.00 h nevpustia na maďarské územie, zbúrajú zábrany. Na popud zrejme skupiny utečencov z Afganistanu napokon zaútočili na plot a cez otvor vstupovali do Maďarska. Policajti okolo 15.00 h utekajúci dav v krátkom čase zastavili slzotvorným plynom a vodným delom.

15:26 Súd v Maďarsku dnes na rok vyhostil utečenca z Iraku, ktorého uznal vinným z nelegálneho prekročenia hranice so Srbskom. Muž prekonal plot z ostnatého drôtu, ktorý na južnej hranici nechala postaviť vláda v Budapešti. Dnešný verdikt je prvý po tom, čo v Maďarsku začali platiť nové predpisy, ktoré majú zastaviť príliv migrantov.

Na hraniciach vypukol boj:
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA)

15:17 Situácia v Maďarsku je napätá. Niekoľko stoviek migrantov prerazilo plot na hraničnom prechode.

14:50 Prvé skupiny migrantov prišli dnes zo Srbska do Chorvátska, ktorého premiér Zoran Milanović im sľúbil voľný priechod do západnej Európy. Médiá predtým oznámili, že k srbsko-chorvátskej hranici ráno prišli prvé autobusy s migrantmi, ktorí hneď zamierili pešo cez kukuričné pole do Chorvátska. "Chorvátsko je plne pripravené týchto ľudí prijať alebo im ukázať cestu tam, kam chcú ísť, čo je zjavne Nemecko alebo škandinávske krajiny," povedal dnes Milanović v parlamente. 

Na hraniciach vypukol boj:
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA)

14:14 Nemecko tento rok udrží vyrovnaný rozpočet, a to napriek neplánovanému rastu výdavkov, ktorý vyvolal príchod stoviek tisícok utečencov, povedal hovorca ministerstva financií Ralf Jäger. "Pokiaľ ide o tohtoročný rozpočet, som presvedčený, že ho udržíme vyrovnaný," povedal Jäger. 

Migranti prechádzajú Chorvátskom, na ceste sa môžu vyskytnúť míny

"Polícia nás kontaktovala a do prihraničnej oblasti na východe Chorvátska sme poslali tím," uviedol nemenovaný predstaviteľ chorvátskeho odmínovacieho strediska, ktorého citovala agentúra Reuters. Oblasť východného Chorvátska hraničiaca so Srbskom bola v rokoch 1991-95 dejiskom ozbrojeného konfliktu po rozpade bývalej Juhoslávie.

Prvé skupiny migrrantov začali
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA)

Chorvátsky minister vnútra Ranko Ostojič dnes potvrdil, že zo Srbska na územie Chorvátska vstúpilo dosiaľ 277 migrantov. Utečenci presmerovali trasu pohybu smerom do krajín Európskej únie cez Chorvátsko v dôsledku uzatvorenia hraníc a sprísnenia podmienok zaobchádzania s migrantmi zo strany maďarskej vlády. "Počet narastá. Momentálne vstúpilo zo Srbska do Chorvátska 277 ľudí," uviedol minister Ostojič v parlamente.

Prvé skupiny migrrantov začali
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA)

Chorvátsky premiér Zoran Milanovič v súvislosti so zmenou migračného toku povedal, že sa v tejto otázke plánuje stretnúť s rakúskym spolkovým kancelárom Wernerom Faymannom, a to pravdepodobne vo štvrtok. "Je jasné, že títo ľudia nechcú zostať v Chorvátsku," zdôraznil v parlamente.

Prvé skupiny migrrantov začali
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA)

Maďarsko už vymeriava plot, ktorý povedie aj pri rumunskej hranici

Maďarsko začalo vyznačovať trasu, kadiaľ pozdĺž hraníc s Rumunskom povedie plot, ktorý predĺži bariéru už vybudovanú Maďarmi na hranici so Srbskom s cieľom zastaviť príval migrantov. Informovala o tom dnes agentúra Reuters. Zámer Budapešti vyvolal v Bukurešti nahnevanú reakciu.

Prvé skupiny migrrantov začali
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA)

"Akýkoľvek pokus stavať múry a hranice, to nie je tá Európa, ktorú by sme chceli mať," reagovala na zámer Budapešti pred novinármi v Bruseli eurokomisárka pre obchod Cecilia Malmströmová. Spravodajca Reuters informoval, že videl v mieste, kde sa zbiehajú hranice troch krajín inžinierov a zememeriavačov, ktorí vytyčovali, kadiaľ sa hraničný plot so Srbskom pretiahne ďalej pozdĺž rumunskej hranice. Pri práci im vraj asistuje aj desiatka policajtov a vojakov.

Na hraniciach vypukol boj:
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA)

Začatie prípravy k predĺženiu hraničného plotu oznámil v utorok maďarský minister zahraničia Péter Szíjjártó. Budapešť vraj tak chce preventívne zabrániť tomu, aby migranti začali do Maďarska prenikať cez Rumunsko nie cez uzavretú srbskú hranicu.

Na túto informáciu v ten istý deň podráždene reagoval rumunský premiér Victor Ponta. Podľa agentúry MTI okrem iného vyhlásil, že "tvorcovia maďarskej politiky nie sú o nič lepší ako" sýrski alebo líbyjskí, ktorých migranti utekajú ".

Na hraniciach vypukol boj:
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA)

Šéf maďarskej diplomacie Ponte dnes pobúrene odpovedal. "Victor Ponta včera sa včera prestal ovládať a svojimi nezmyselnými výrokmi urazil celé Maďarsko. Civilizovaní európski politici takéto urážky nevyslovujú. Jeho poznámky...majú jediné vysvetlenie: úplne stratil pôdu pod nohami v domácej politike," uviedol Szijjártó vo vyhlásení citovanom MTI. Narážal tak na Pontovu oslabenú pozíciu okrem iného kvôli vyšetrovaniu, ktoré je proti nemu vedené pre podozrenie z korupcie.

Na hraniciach vypukol boj:
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA)

Sfalšovať pas je jednoduché

Holandský novinár Harald Doornbos na sociálnej sieti Twitter ukázal, že obstaranie falšovaného sýrskeho cestovného pasu nie je nič zložité. Zaplatil za neho 825 dolárov. Ako fotografiu použil snímku holandského premiéra Marka Rutteho. 

Napriek hraničným kontrolám prišlo do Bavorska 6-tisíc utečencov 

Polícia v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko zaznamenala v utorok príchod ďalších približne 6000 žiadateľov o azyl, ktorí sa do Nemecka dostali napriek zavedeniu kontrol na hranici s Rakúskom počas uplynulého víkendu. Agentúra Reuters o tom dnes informuje s odvolaním sa na nemenovaného policajného hovorcu.

Na hraniciach vypukol boj:
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA)

Väčšina utečencov prichádza do Bavorska z rakúskeho Salzburgu, niektorí však prekračujú hranice aj na iných miestach. Len za minulú sobotu priviezli vlaky na hlavnú stanicu v Mníchove 13.000 utečencov. Rakúsky železničný dopravca ÖBB dnes v súvislosti s hromadnými presunmi pozastavil osobnú dopravu na trati zo Salzburgu do Nemecka.

Na hraniciach vypukol boj:
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA)

Nemecké orgány, ktoré podľa Reuters čelia najväčšiemu prílevu migrantov od skončenia druhej svetovej vojny, v nedeľu obnovili kontroly na hraničných priechodoch do Rakúska. Agentúra DPA informuje, že čoraz viac utečencov sa dostáva na nemecké územie cez menšie hraničné priechody, ako sú mosty alebo hrádze na rieke Inn.

Na hraniciach vypukol boj:
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA)

Nemci kvôli migrácii zosilnili kontroly na hranici s Francúzskom

Nemecká polícia kvôli migračnej kríze zosilnila kontroly na časti nemecko-francúzskej hranice. Ide o čiastočné, miestne a pružné kontroly na pomedzí regiónov Bádensko-Württembersko a Alsasko, povedal dnes agentúre AFP hovorca nemeckej polície. V spolkovej krajine Bádensko-Württembersko susediacej s Alsaskom "zosilníme intenzitu kontrol", oznámil policajný hovorca.

Na hraniciach vypukol boj:
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA)

"Nerobíme všetky tieto kontroly súčasne, ale podľa situácie," dodal policajný zdroj. Jedným z kontrolovaných miest je napríklad jeden z niekdajších 27 hraničných priechodov medzi Bádensko-Württemberskom a Alsaskom v Breisach. Podľa hovorcu sa na kontrolách podieľa "veľká časť" z 1900 spolkových policajtov pôsobiacich v Bádensko-Württembersku.

AFP píše, že nemecká polícia ani ministerstvo vnútra nechceli spresniť, kde všade kontroly prebiehajú. Iba potvrdili, že "hlavnou osou" je hranica s Rakúskom, kde nemeckí policajti teraz vykonávajú trvalé a systematické kontroly.

Na hraniciach vypukol boj:
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA)

Chceme poznať zdravotný stav azylantov, ktorí prídu z Rakúska 

V súvislosti s príchodom dočasných azylantov rokuje Slovensko s Rakúskom aj o otázkach ich zdravotného stavu a lekárskej starostlivosti. Informoval o tom dnes minister zdravotníctva SR Viliam Čislák. Čislák po zasadnutí vlády priblížil, že sa uskutočnilo stretnutie s rakúskou stranou. Rokovania ešte nie sú ukončené. "Poslali sme otázky a oni nám na ne odpovedajú," vysvetlil. "Moja predstava je, aby to bolo čo najideálnejšie pre nás," povedal.

Slovensko sa podľa ministra zaujíma o to, či bude známy zdravotný stav dočasných azylantov, či budú na území Slovenska pod lekárskym dohľadom a či budú mať zabezpečené očkovania. Rieši sa aj otázka zabezpečenia ich zdravotnej starostlivosti a prípadného krízového režimu.

Na hraniciach vypukol boj:
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA)

"Pre nás je veľmi dôležité, v akom sú zdravotnom stave, čo všetko im budú oni diagnostikovať, čo sa týka zaočkovania a tak ďalej," spresnil Čislák. Slovensko rokuje aj o tom, kto bude hradiť lekársku starostlivosť o azylantov. "Pravdepodobne to bude znášať rakúska strana," doplnil. Cieľom je podľa ministra zdravotníctva zabezpečiť bezpečnosť občanov Slovenska. Zároveň informoval, že SR zatiaľ neuvažuje, že by vyslala lekárov do oblastí, ktoré čelia náporu imigrantov.
 
 
V súčasnosti Slovensko čaká na príchod prvých utečencov, ktorí sú v azylovom procese v Rakúsku. Na základe dohody slovenskej a rakúskej vlády by malo v účelovom zariadení Slovenskej technickej univerzity v Gabčíkove nájsť ubytovanie celkom 500 dočasných azylantov.
Viac o téme: UtečenciMaďarskoEurópaChorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu