Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tento muž má povolanie snov: Zarába nekresťanské peniaze za to, že sedí doma a nič nerobí

Charles Simon
Charles Simon (Zdroj: Youtube/BFMTV)

PARÍŽ - Charles Simon síce nechodí do práce, ale núdzou rozhodne netrpí. Mesačne mu totiž na účet pribudne taká suma, že by sa vám z nej hlava zakrútila. Napriek tomu nie je spokojný.

Dcérska spoločnosť štátnych francúzskych železníc platí zamestnancovi Charlesovi Simonovi 4 793 eur mesačne za to, že bude sedieť doma. V roku 2003 sa totiž dostal do sporu so svojím zamestnávateľom, keď v jeho účtovníctve objavil podivné faktúry. A Simon sa toto tajomstvo rozhodol prezradiť.

REPORTÁŽ Strávili sme jeden deň so záchranármi: Takto zachraňujú životy Slovákom!

Dovolenka mu zničila kariéru

V rámci „kompenzácie“ musel odísť na nútenú dovolenku, hoci je vitálny a môže pracovať. Roky poberá výplatu za ničnerobenie. Spoločnosť ho takýmto jemným spôsobom odsunula na vedľajšiu koľaj a nechce ho už pustiť, podobne ako iných zamestnancov, ktorým sa podarilo odhaliť nejaké nekalé praktiky, k interným firemným dokumentom. Po 12 rokoch sa však Francúzovi už leňošenie zunovalo a teraz požaduje náhradu za vzniknutú ujmu. Tvrdí, že mu spoločnosť zničila nábeh na skvelú kariéru.

„Keby som nebol mimo hru, mohol som mať skvelú kariéru,“ razantne požaduje náhradu za škodu podľa The Independent. Jeho volanie po kompenzácii však parížsky súd zamietol už v roku 2011, preto sa Francúz rozhodol svoj prípad zviditeľniť v médiách dúfajúc, že jeho odhalenie niekoľkomiliónového podvodu v logistickej spoločnosti a niekoľkoročný dovolenkový exil sa navždy zapíše do histórie pracovnoprávnych vzťahov.

Viac o téme: Charles Simon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu