Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Deti uniesol vlastný otec, matka ich nevidela roky: Úrady ignorovali sťažnosti, tvrdí Vášaryová

Predsedníčka Živeny Magda Vášáryová sa stretla s matkou unesených detí Martinou Gajdárovou Zobraziť galériu (2)
Predsedníčka Živeny Magda Vášáryová sa stretla s matkou unesených detí Martinou Gajdárovou (Zdroj: Živena)

BRATISLAVA - Predsedníčka Živeny Magda Vášáryová sa stretla s matkou unesených detí Martinou Gajdárovou. Podľa portálu tvnoviny.sk ich matke uniesol jej manžel a po štyroch rokoch ich v Paname vypátrali slovenskí reportéri. Informovala Alena Bučeková zo spolku Živena.

"Ako predsedníčka najväčšieho spolku žien na Slovensku som cítila povinnosť, aby som sa osobne stretla s pani Gajdárovou. Vypočula som si jej príbeh a som zhrozená z toho, že za únos jej detí sú zodpovedné aj štátne úrady, ktoré ignorovali matkine včasné upozornenia a obavy z toho, že k únosu môže dôjsť. Je nemysliteľné, aby hlas žien-matiek bol v našej spoločnosti nevypočutý a bezmocný," povedala Vášáryová.

Predsedníčka Živeny Magda Vášáryová
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Živena)

Zároveň vyjadrila obdiv Gajdárovej za jej odvahu a silu bojovať dlhé štyri roky o svoje deti. "Ako matka si neviem predstaviť, že by som jediný deň nevedela nič o svojich malých deťoch a nie štyri roky!" doplnila Vášáryová.

Predsedníčka Živeny upozorňuje, že prípad sa ešte neskončil. "Dnes som sa dozvedela, že prípad pani Gajdárovej sa po právnej stránke ešte neukončil. Živena je pripravená v prípade potreby vyvíjať verejný tlak na jeho spravodlivé ukončenie," dodala Vášáryová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu