Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nový raj pre Slovákov v Rakúsku: Štvrť s nákupným centrom otvoria len 16 km od Bratislavy!

Nové obchodné centrum v Hainburgu má prilákať aj Slovákov. Zobraziť galériu (5)
Nové obchodné centrum v Hainburgu má prilákať aj Slovákov. (Zdroj: Hainburg.sk)

HAINBURG – Ďalšie miesto pre nákupných maniakov, kde môžu utrácať svoje ťažko zarobené eurá, má vzniknúť len 16 kilometrov od Bratislavy smerom na západ. V rakúskom Hainburgu, kde býva početná skupina Slovákov, vyrastie komplex obchodov aj so 150 bytmi. Aj keď sa výstavba zdržala, Fachtmarktzenter už svojich 14-tisíc štvorcových metrov z veľkej časti prenajal.

V tomto projekte nejde o výstavbu nových priestorov, ale len o prestavbu bývalej tabakovej továrne. Prvých 50 bytov by malo byť dokončených už v tomto roku. K rezidenciám, samozrejme, patrí aj občianske vybavenie ako škôlka, reštaurácie či zeleň. Spolu by mal komplex stáť 25 miliónov eur.

Takto to vyzerá teraz
Zobraziť galériu (5)
Takto to vyzerá teraz  (Zdroj: Hainburg.sk)

Nové obchodné centrum v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Hainburg.sk)

Keďže sú v okolí historické hradby, celý projekt zdržali aj podrobné prieskumy pamiatkarov. Avšak priestory majú podľa investorov obrovský potenciál. Obchodné centrum by chceli otvoriť už o mesiac, očakáva sa veľký prílev Slovákov. Tí sú napríklad zvyknutí chodiť na nákupy aj do takmer 35 kilometrov vzdialeného Parndorfu.

Nové obchodné centrum v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Hainburg.sk)

Danube Shopping Hainburg bude ponúkať produkty značiek Lidl (potraviny), Merkur (potraviny), Libro (zábavný priemysel), Bipa (kozmetika), CCC (obuv a kabelky), DM Drogeriemarkt (kozmetika), Deichmann (obuv), Dressman (oblečenie), Naglreiter (pekáreň), Charles Vögele (oblečenie), mister* Lady (oblečenie), Ernsting Family Austria (oblečenie), GTS (kaviareň, vinotéka), C&A Mode (oblečenie), Colloseum (oblečnie) a Pearle Österreich (optika).

Nové obchodné centrum v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Hainburg.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu