Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vo Francúzsku zomrela spolumajiteľka vinárstva Château Mouton Rothschild

Philippine de Rothschild
Philippine de Rothschild (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Vo veku 80 rokov zomrela v noci na sobotu barónka Philippine de Rothschild, ktorá bola spolu so svojimi deťmi majiteľkou troch známych vinárskych usadlostí kategórie premier cru z oblasti Bordeaux, vrátane Château Mouton Rothschild.

Informoval o tom dnes spravodajský server LePoint.fr. Vinárstvu sa Philippine de Rothschild začala venovať v roku 1988, keď po smrti svojho otca, baróna Philippa de Rotschild, ukončila svoju hereckú kariéru, počas ktorej vystupovala pod menom Philippine Pascal a pôsobila aj ako tajomníčka divadla Comédie-Francaise.

Na čele vinárskej spoločnosti sa zasadila za modernizáciu výrobných postupov a rozvíjala spoluprácu s partnerskými vinárstvami v Kalifornii a Čile.

Od začiatku 80. rokov zodpovedala aj za výtvarnú stránku etikiet na fľašiach Château Mouton Rothschild. Táto tradícia sa začala v roku 1945, odvtedy firma oslovila umelcov ako Georges Braque, Salvador Dalí, Pablo Picasso, Mark Chagall, Francis Bacon či Victor Koos. Spolu s deťmi vlastnila aj vinársku usadlosť Château d'Armailhac a Château Clerc Milon.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu