Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Slovenský herec 1,5 roka po smrti: KONEČNE sa dočkal pomníka, ale...

Na hrobe Eduarda Bindasa stojí po 1,5 roku nový pomník. Zobraziť galériu (5)
Na hrobe Eduarda Bindasa stojí po 1,5 roku nový pomník. (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Eduard Bindas (†86) zomrel koncom októbra 2012. Ako sme vás na topkách informovali, doposiaľ to s miestom jeho odpočinku nevyzeralo najlepšie. Najprv bol jeho hrob prepadnutý a vyzeral, akoby sa oň absolútne nikto nestaral. Neskôr, hoci bol konečne upravený, stále nemal kamenný náhrobok. Aktuálne je však už všetko úplne inak. Umelec sa dočkal dôstojného pomníka. Ale...

Herec Eduard Bindas, velikán slovenského dabingu, zomrel koncom októbra 2012. Topky.sk o tom informovali dva týždne po smutnej udalosti. Pohreb totiž prebehol v prísnom utajení. O poslednej rozlúčke s umelcom nevedeli dokonca ani jeho dlhoroční hereckí kolegovia. Tí vtedy tvrdili, že na vine boli zlé pomery, ktoré v rodine Bindasovcov vládli. „Eduard bol z narušených vzťahov nešťastný,“ prezradil nám v tom čase Andy Hryc. 

No zdá sa, že zlé vzťahy medzi najbližšími sa prejavili aj na mieste posledného odpočinku známeho Slováka. Ako sme vás totiž pred časom informovali, už krátke 3 mesiace po jeho smrti vyzeral hrob staro a zanedbano. Zemina bola prepadnutá, hrob pôsobil spustnuto a zdalo sa, akoby tam od pohrebu ani nik nebol. A hoci pár mesiacov na to sa o hrob niekto začal starať, ani rok po smrti sa umelec nedočkal dôstojného náhrobku z kameňa. 

No dnes je už všetko úplne inak. Ubehol rok a pol odkedy Eduard Bindas poslednýkrát vydýchol, na jeho hrobe sa týči úplne nový náhrobok. Síce to tam vyzerá konečne dôstojne, ALE... sviečky, či živé kvety by ste na ňom hľadali márne - v strede svieti len jedna umelá ozdoba. No čo je hlavné - na pomníku nie je ani umelcovo meno.

Na tmavom náhrobnom kameni dominuje nápis: „Rodina Bindasová.“ Kto konkrétne v hrobe leží, sa na novom pomníku nedozviete. Jeho prípadní priaznivci či hereckí kolegovia, ktorí by mu chceli zapáliť na hrobe sviečku, by teda na cintoríne jeho meno hľadali úplne márne.

Miesto posledného odpočinku Eduarda Bindasa konečne vyzerá dôstojne.
Zobraziť galériu (5)
Miesto posledného odpočinku Eduarda Bindasa konečne vyzerá dôstojne.  (Zdroj: Topky.sk)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu